Actuele coronamaatregelen bij Zuylen

Hieronder informeren we je over de gevolgen van de genomen beslissingen voor onze dienstverlening met ingang van zaterdag 25 september 2021.
Deze pagina is bijgewerkt op 21 september, waardoor er op dit moment nog andere regels gelden. Voor de actuele stand van zaken verwijzen wij altijd naar het RIVM.

Het regelen van een uitvaart

De uitvaartverzorgers van Zuylen Uitvaartverzorging zijn er om je bij te staan, juist nu in deze complexe tijden. De regelgesprekken kunnen, net als altijd, persoonlijk worden gevoerd. Inmiddels is het weer mogelijk om thuis een afspraak met een van onze uitvaartverzorgers te plannen. Mocht het, om wat voor reden ook, beter zijn om bij ons op kantoor (Tuinzigtlaan 11) af te spreken, dan is dit ook mogelijk. Ook videobellen behoort tot een optie.

Het verzorgen en opbaren van de overledene

Het verzorgen van de overledene gebeurt zoals gebruikelijk met de grootste zorgvuldigheid. Onze medewerkers van het verzorgingsteam nemen gepaste maatregelen ter bescherming als zij de overledene komen ophalen. Assisteren bij de verzorging is mogelijk. Bespreek met je uitvaartverzorger wat de mogelijkheden zijn.

Het opbaren van de overledene kan zowel thuis als in ons uitvaartcentrum waar wij beschikken over 24-uurs familiekamers. Is een thuisopbaring gewenst, dan wordt de overledene eerst overgebracht naar het uitvaartcentrum voor de verzorging. Hierna wordt de overledene weer naar het gewenste huisadres overgebracht. Voor dit extra vervoer worden geen kosten in rekening gebracht.

Het afscheidsbezoek

Voor een afscheidsbezoek thuis verwijzen wij je naar de richtlijnen van het RIVM. Bij afscheidsbezoeken in ons uitvaartcentrum bespreekt de uitvaartverzorger samen met jou de groepsgrootte in de afscheidskamer.

Richtlijnen in onze aula’s, ontmoetingsruimtes en het crematorium

Vanaf 25 september geldt bij uitvaarten formeel géén maximaal aantal bezoekers meer en wij hoeven géén coronacheck te gebruiken. Voor onze aula’s en condoleanceruimtes betekent dit dat er in principe geen maximale aantallen meer gelden. De overheid doet wél het beroep op de samenleving om mensen 1,5 meter afstand te laten houden. Het virus is immers nog steeds aanwezig. Uiteraard houden wij daar ook rekening mee. Zo zullen wij bij uitvaarten, die zo druk zijn dat mensen in de aula geen 1,5 meter kunnen houden, de deuren openzetten.

Hieronder een overzicht per ruimte met een aangepast aantal zitplaatsen voor een zo comfortabel en veilig mogelijk gevoel. Naast deze zitplaatsen is er ook ruimte voor wat staplaatsen.

Aula Brabant – 310 zitplaatsen

Grand Café met samenzijn van de kist – 45 zitplaatsen

De Baronie – 110 zitplaatsen

`t Haagje – 25 zitplaatsen

Onze medewerkers zullen afstand houden en blijven persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. Zij zien dagelijks immers meerdere gezelschappen en dus veel mensen, waarvan niet 100% zeker is of zij besmettelijk zijn of niet. Als mensen in de condoleance dicht op elkaar staan, zullen wij niet uitserveren maar kunnen de gasten hun drinken bij de counters komen ophalen.

Wij vertrouwen erop dat we gezamenlijk mooie en veilige uitvaarten kunnen verzorgen.

Mondkapjesplicht

Vanaf 26 juni 2021 is de mondkapjesplicht vervallen. Dit geldt ook voor de registratieplicht en de gezondheidscheck.

Heb je vragen? De medewerkers van ons informatiecentrum helpen je graag. Bel 076-521 94 53 of mail naar info@zuylen.nl.