Actuele coronamaatregelen bij Zuylen

Afscheid nemen van een dierbare blijft, ook in deze periode, op een waardige manier mogelijk. Toch zijn er helaas noodzakelijke maatregelen die Zuylen moet hanteren om de verspreiding van het virus tegen te gaan. We denken graag met je mee om binnen de geldende regels een zo persoonlijk mogelijke uitvaart te organiseren.

Hieronder een overzicht van de geldende regels waarbij we uiteraard rekening houden met de meest actuele regels van het RIVM. Deze pagina is bijgewerkt op 26 juni 2021.

Het regelen van een uitvaart

De uitvaartverzorgers van Zuylen Uitvaartverzorging zijn er om je bij te staan, juist nu in deze complexe tijden. De regelgesprekken kunnen, net als altijd, persoonlijk worden gevoerd.  Om voor iedereen een veilige situatie te creëren vinden deze gesprekken plaats op het kantoor van Zuylen Uitvaartverzorging aan de Tuinzigtlaan 11 in Breda. Bij het gesprek kunnen maximaal drie personen aanwezig zijn. Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje verplicht, tijdens het gesprek is dit niet noodzakelijk. Het is momenteel niet mogelijk om het gesprek op een andere locatie te voeren.

Als de voorkeur uitgaat om het gesprek via videobellen te voeren, dan is dit uiteraard mogelijk. Onze uitvaartverzorgers kunnen hiervoor een afspraak inplannen via Microsoft Teams. Als dit niet lukt, dan kijken we samen naar een alternatief.

Het verzorgen en opbaren van de overledene

Het verzorgen van de overledene gebeurt zoals gebruikelijk met de grootste zorgvuldigheid. Onze medewerkers van het verzorgingsteam nemen gepaste maatregelen ter bescherming als zij de overledene komen ophalen. Zij dragen een mondkapje, handschoenen en beschermende kleding. Assisteren bij de verzorging van een dierbare hangt af van de situatie op dat moment. Bespreek met je uitvaartverzorger wat de mogelijkheden zijn.

Het opbaren van de overledene kan zowel thuis als in ons uitvaartcentrum waar wij beschikken over 24-uurs familiekamers. Is een thuisopbaring gewenst, dan wordt de overledene eerst overgebracht naar het uitvaartcentrum voor de verzorging. Hierna wordt de overledene weer naar het gewenste huisadres overgebracht. Voor dit extra vervoer worden geen kosten in rekening gebracht.

Het afscheidsbezoek

Voor een afscheidsbezoek thuis verwijzen wij je naar de richtlijnen van het RIVM. Bij afscheidsbezoeken in ons uitvaartcentrum bespreekt de uitvaartverzorger samen met jou de groepsgrootte in de afscheidskamer.

Richtlijnen in onze aula’s, ontmoetingsruimtes en het crematorium

Nog steeds geldt de 1.5 meter-regel. Om veiligheid in onze gebouwen te waarborgen, kunnen we maximaal 100 bezoekers per uitvaart ontvangen, inclusief kinderen onder de 13 jaar, maar exclusief medewerkers. Het uiteindelijke aantal toegestane gasten is afhankelijk van de ruimte die je bij ons boekt. Voor elk van onze ontmoetingsruimtes is ons volledige horeca-aanbod beschikbaar.

Aula Brabant | 100 personen

Familiekamer Aula Brabant | 14 personen

Ontmoetingsruimte De Ontmoeting | 100 personen

Ontmoetingsruimte Grand Café | 50 personen

Ontmoetingsruimte Grand Café als deze ruimte voor zowel de dienst als condoleance wordt gebruikt | 30 personen

Aula De Baronie | 50 personen

Familiekamer Aula de Baronie | 10 personen

Ontmoetingsruimte Café Oud Zuylen | 50 personen

Ontmoetingsruimte De Oase  | 60 personen

Aula `t Haagje | 16 personen

Ontmoetingsruimte van `t Haagje | 16 personen

Aanwezig zijn in de crematieruimte voor de invoer van een overledene mag met maximaal vier personen.

 

Mondkapjesplicht

Vanaf 26 juni 2021 is de mondkapjesplicht vervallen. Dit geldt ook voor de registratieplicht en de gezondheidscheck.

Heb je vragen? De medewerkers van ons informatiecentrum helpen je graag. Bel 076-521 94 53 of mail naar info@zuylen.nl.

 

Uitvaartverzorgers - Crematorium Zuylen Breda