25
sep

Bijeenkomst Adriaan van Dis | Wat is veerkracht?

Adriaan van Dis

Start bijeenkomst om 14:00 uur.

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis heeft een veelzijdig oeuvre, waarvoor hij vele prijzen won, zoals de Constantijn Huygensprijs, de Trouw Publieksprijs en de Libris Literatuurprijs. Hij groeide op in een Indische familie, wat een belangrijk thema vormt in zijn werk.

Als schrijver debuteerde Adriaan van Dis in 1983 met de roman Nathan Sid. Het succes van dit boek werd elf jaar later overtroffen door de bestseller Indische duinen. Samen met Familieziek en Ik kom terug (2014) vormen deze autobiografische romans de zogenaamde Indië romans. Reizen is het thema in Een barbaar in China en De wandelaar. Daarnaast schreef hij romans over een hoofdpersoon die zich niet wil conformeren (Zilver en Dubbelliefde), romans met een brede sociale thematiek (Palmwijn, De wandelaar, Tikkop), essays, toneel en poëzie. Enkele van zijn romans werden vertaald.

Adriaan van Dis geniet ook bekendheid door zijn tv-optreden, zoals het populaire boekenprogramma Hier is… Adriaan van Dis dat hij presenteerde (1983-1992, 1999-2002) en zijn reisprogramma’s Van Dis in Afrika en Van Dis in Indonesië. Ook schuift hij regelmatig aan bij De Wereld Draait Door. Voor dit programma presenteert hij sinds 2012 aan de vooravond van de Boekenweek Hier is… Adriaan van Dis.

Op zondag 25 september zal gespreksleider Simone van Trier met hem in gesprek gaan over het thema Veerkracht.

Sentime muziek, een vaste waarde binnen onze lezingencyclus, zal deze middag muzikaal omlijsten.

Start bijeenkomst is 14.00 uur in Aula Brabant.

Vanaf 1 september zal het mogelijk zijn om te reserveren voor deze middag. Houd onze website in de gaten voor meer updates.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Natuurlijk kunt u ook een groep mensen aanmelden. Neem hiervoor contact op met Lisianne Fennema via l.fennema@zuylen.nl.

  Aanmelden voor: