19
jan

Hoe de tijd in tweeën breekt

Geerteke van Lierop

Start bijeenkomst bij Zuylen Uitvaartverzorging om 14:00 uur.

img_20170504_geertekevanliesrops_125-edit-copy

In de zomer van 2016 kwam de liefde van spreker, coach en actrice Geerteke van Lierop door verdrinking om het leven. Een gebeurtenis die het leven ingrijpend veranderde en de tijd stil leek te zetten. In haar goed ontvangen debuut ‘Een zee van glas’ beschrijft ze hoe de dood overgaat in een nieuw leven en in een andere omgang met de tijd. Leven en tijd gaan verder, maar anders. Het verlies is een vertrekpunt geworden en blijkt het leven naar zijn hand te zetten.

Geerteke zal spreken over de dood die de beleving van de tijd ongrijpbaar maakt. Alsof de tijd wordt opgeheven of juist uitgerekt, geïntensiveerd of stilgezet. Herinneringen vervalsen de tijd, sturen de blik in een andere richting en scheppen een nieuwe werkelijkheid. De tijd gaat haar eigen gang en het is juist de wereld van de kunst die dat voelbaar maakt. De kracht van de verbeelding heft de grenzen van de tijd op en biedt kans op een ander perspectief. Dat maakt het verlies telkens weer tot een verhaal dat ons met het leven kan verzoenen. Een lezing over verlies dat de tijd in tweeën breekt en over kunst die een nieuwe brug slaat naar troost en hoop.

Meer informatie leest op via www.geerteke.com

 

Voornaam

Achternaam

E-mail adres

Telefoonnummer

Aantal personen

Natuurlijk kunt u ook een groep mensen aanmelden. Neem hiervoor contact op met Lisianne Fennema via l.fennema@zuylen.nl.