31
okt

Lezing Arielle Veerman | De langste adem

Zuylen Uitvaartverzorging

Start bijeenkomst bij om 14:00 uur.

img_7810

In haar boek ‘De langste adem’ analyseert Arielle Veerman de zelfdoding van haar ex-man, schrijver Joost Zwagerman. Wat eraan voorafging was een uiterst moeizaam verlopende scheiding na een huwelijk van 20 jaar. Vier jaar lang vanaf het moment van haar vertrek tot aan zijn dood probeert Veerman het hoofd boven water te houden en hun drie kinderen niet te betrekken bij verwikkelingen van de scheiding.

Na zijn dood voelt ze de beklemming dat ze verantwoordelijk voor zijn dood wordt gesteld. Dat is het moment dat ze besloot erover te schrijven. In haar boek beschrijft ze de mededeling van zijn dood en de dagen die erop volgden, het afscheid en de begrafenis. Maar ook gaat ze terug naar de beslissende momenten in hun relatie, hun vriendschap op de middelbare school en hun leven samen in Amsterdam. Haar boek is een onderzoek naar de destructieve daad waar Joost altijd een tegenstander van was en ze stelt zichzelf vragen over het spanningsveld van ambitie en angst, vriendschap en verraad, depressie en openheid daarover. In de lezing zullen deze onderwerpen ter sprake komen.

 

    Voornaam

    Achternaam

    E-mail adres

    Telefoonnummer

    Natuurlijk kunt u ook een groep mensen aanmelden. Neem hiervoor contact op met Lisianne Fennema via l.fennema@zuylen.nl.