11
okt

Laat je rondleiden tijdens onze open dag

Zuylen

Start bijeenkomst bij Zuylen | Tuinzigtlaan 11 om 10:00 uur.

ontwerp-zonder-titel-30

Zet ‘m alvast in in je agenda: op zondag 11 oktober 2020 organiseren we onze tweejaarlijkse open dag. Een succesformule kunnen we stellen, omdat zo’n open dag doorgaans duizenden bezoekers trekt. We zetten álle deuren open, of je nu benieuwd bent naar de nieuwe ruimtes die we onlangs realiseerden, of omdat je alles wilt weten over de processen rondom een afscheid.

Het wordt een bijzondere open dag, want vanwege de huidige maatregelen wordt de opzet anders dan andere jaren. We organiseren gedurende de dag vier verschillende rondleidingen, die elk een uur duren. Aan een rondleiding kunnen maximaal acht mensen deelnemen. Om dit proces goed te kunnen coördineren is het belangrijk dat je je vóór 9 oktober inschrijft voor de rondleiding die je graag wenst.

Welke rondleidingen zijn er?

Rondleiding 1: Verzorgen en opbaren

Waar komt de overledene binnen bij Zuylen, en wat gebeurt er met hem of haar? Tijdens deze rondleiding kom je alles te weten over het opbaren en de verzorging van de overledene. Je neemt een kijkje in de afscheidskamers van Zuylen en brengt een bezoek aan ons mortuarium. Daarna bieden we je iets te drinken met wat lekkers aan in ons Grand Café.

Rondleiding 2: Begraven, hoe gaat dat?

Startpunt van deze rondleiding is Aula Brabant, de grootste aula van Zuylen. Vanuit hier nemen we je mee naar ons begraafpark en bezoek je een open graf. Je komt meer te weten over het ritueel begraven en kunt ons al je vragen stellen. Na afloop bieden we je in onze grootste en mooie lichte condoleanceruimte ‘De Ontmoeting’ een hapje en een drankje aan.

Rondleiding 3: Huis van Afscheid en Aula De Baronie

Wat gebeurt er eigenlijk in dat pand links op het parkeerterrein, ‘het Huis van Afscheid’? We geven je graag een rondleiding in dit pand dat alle faciliteiten biedt in het proces van overlijden tot de uitvaart. Met de loopkoets word je naar Aula De Baronie gebracht: onze nieuwste aula die op een heel bijzondere manier elke sfeer kan creëren die je maar wenst. Prachtig, want uitvaarten worden steeds persoonlijker. In onze nieuwste condoleanceruimte ‘De Oase’ bieden we je een drankje met wat lekkers aan.

Rondleiding 4: Crematieproces en asbestemming

Misschien best een spannend idee om een kijkje te nemen in onze ovenruimte. Toch blijkt het voor veel mensen achteraf waardevol om te zien hoe dit proces in z’n werk gaat. Daarna laten we je zien wat de mogelijkheden zijn om as een bestemming te geven op ons begraafpark. Neem de net aangelegde Van Gogh-tuin, deze brengen we ook een bezoekje. We eindigen de rondleiding in onze bruine kroeg: Oud Zuylen.

Aanmelden voor een rondleiding kan heel gemakkelijk via onze evenementenpagina.
Evenementenpagina

 

Voornaam

Achternaam

E-mail adres

Telefoonnummer

Natuurlijk kunt u ook een groep mensen aanmelden. Neem hiervoor contact op met Lisianne Fennema via l.fennema@zuylen.nl.