25
okt

Rituelen en Troost. Een theatrale en muzikale weergave over troost

Zuylen Uitvaartverzorging

Start bijeenkomst bij Zuylen | Tuinzigtlaan 11 om 14:00 uur.

naamloos

Volgens professor Herman de Dijn zijn mensen eigenlijk vooral rituele wezens. Ze proberen zich, via rituelen en symbolen, te verhouden tot de wonderen die het leven werkelijk zin geven. De niet-aflatende interesse in rituelen en spiritualiteit, ook in onze postmoderne tijd, toont de blijvende aanwezigheid van het verlangen naar betovering. Tegelijk lijkt er iets fundamenteel veranderd. Religieus geïnspireerde rituelen en vormen van spiritueel weten worden vandaag beschouwd als instrumenten die je naar goeddunken kunt gebruiken.

Religieuze feesten als Pasen en de ramadan zijn door corona in één klap verschrompeld tot digitale rituelen, net als Dodenherdenking en Koningsdag. Hetzelfde geldt voor uitvaarten. Wat doet dat met ons? Kunnen nieuwe rituelen de oude vervangen? Professor Herman De Dijn gaat in op dit onderwerp.

Theatergroep ‘En Toen’ treedt ook op deze middag met hun voorstelling ‘Troost’. Juist in deze tijd van het coronavirus speelt dit onderwerp meer dan anders. Harry Heijblok, Elke Jansen en Stephanie Hulshof hebben een programma gemaakt dat bestaat uit muziek, theater en interactie met het publiek.

In verband met de huidige beperkingen, kunnen we helaas minder gasten uitnodigen dan gebruikelijk. Om toch zoveel mogelijk geïnteresseerden te kunnen verwelkomen, bieden we dit programma twee keer aan: op zondag 27 september en op zondag 25 oktober.

Schrijf je hieronder in voor de voorstelling van zondag 25 oktober. We brengen je tijdig op de hoogte hoe we je veilig kunnen ontvangen bij Zuylen Uitvaartverzorging.

Schrijf je in

Voornaam

Achternaam

E-mail adres

Telefoonnummer

Natuurlijk kunt u ook een groep mensen aanmelden. Neem hiervoor contact op met Lisianne Fennema via l.fennema@zuylen.nl.