“Donderdag 2 juli werd ik uitgenodigd door uitvaartonderneming ‘Engelen en Spoor’ in Den Haag om op hun prachtige locatie ’t Clingendaelhuys van gedachten te wisselen over de impact van de coronapandemie op de uitvaartbranche. Daarbij zou ook minister Ollongren aansluiten. Heel bijzonder natuurlijk. Een tikkeltje zenuwachtig en goed voorbereid meldde ik me in de Den Haag voor deze waardevolle ontmoeting. En welke verrassing volgde? Niet de minister, maar onze Koningin Máxima schoof aan!

Een half uur lang luisterde ze aandachtig naar onze verhalen over de gevolgen voor nabestaanden en de inhoud van ons werk. Hoe bijzonder om in klein gezelschap dit gesprek met onze Koningin te mogen voeren. Mijn werk vind ik altijd al zo betekenisvol door de mooie ontmoetingen. Dit is er een die ik niet snel zal vergeten. En ja, ze is  heel mooi, charmant, geïnteresseerd en leeft mee met ons allemaal.”

Iris Halma