Veelgestelde vragen

Bij een overlijden komt er veel op je af. Wij kunnen ons voorstellen dat je hierdoor met veel vragen zit. Onze uitvaartverzorgers beantwoorden al jouw vragen graag. Daarnaast hebben we de meest gestelde vragen die onze uitvaartverzorger krijgen voor je op een rij gezet, zodat je ze rustig kunt nalezen.

Welke instanties moet ik allemaal informeren na het overlijden?

De uitvaartverzorger doet aangifte van overlijden bij de gemeente en daarmee wordt heel veel automatisch geregeld. Er kunnen daarnaast andere instanties zijn die je ook moet/kunt informeren. Jouw uitvaartverzorger helpt je hier graag bij.

Krijg ik één uitvaartverzorger die de hele uitvaart begeleidt?

Ja, bij Zuylen kiezen we ervoor om 1 uitvaartverzorger het hele proces te laten regelen. Dat is wel zo vertrouwd.

Wat is gebruikelijk?

Hier is geen antwoord op te geven. Immers, ieder afscheid is persoonlijk en “dat gaat niet bestaat niet”.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart bij Zuylen Uitvaartverzorging is altijd maatwerk. Wij hanteren een vast starttarief en gaan daarna zorgvuldig aan de slag om een begroting op te stellen aan de hand van jouw wensen en financiële mogelijkheden. Bekijk hier een handig overzicht van de kosten van een uitvaart.

Waarom kost een begrafenis meer dan een crematie?

Een graf is het duurste onderdeel van een begrafenis. Je hebt namelijk te maken met onder andere het delven van het graf, grafrechten, onderhoudskosten en eventueel een grafsteen. Hierdoor kost een begrafenis meer dan een crematie.

Ik wil graag mijn dierbare thuis opbaren, maar heb hier de ruimte niet voor.

Wij beschikken over sfeervolle 24-uurs afscheidskamers. Als nabestaande krijg je gedurende de afscheidsperiode een sleutel waarmee je 24 uur per dag toegang hebt tot de kamer. De ruimte mag naar eigen smaak worden ingericht. Kortom, een mooi alternatief als thuisopbaring niet mogelijk is.

Hoeveel muziekstukken kunnen er gespeeld worden?

Gemiddeld heb je een aula een uur tot je beschikking. Afhankelijk van het aantal sprekers vul je dat op met muziekstukken. Wij raden altijd aan om “reserve” stukken aan te leveren zodat er nooit te weinig muziek is.