Crematieproces
Na de plechtigheid wordt de overledene naar de crematieruimte gebracht. Bij de overledene wordt een vuurvast identificatiesteentje met daarop het crematieregistratienummer op de kist gelegd wat samen met de overledene in de crematieoven gaat.
Zowel voor als na de uitvaart geven wij jou alle ruimte om afscheid te nemen van de overledene. In ons crematorium bieden wij je de mogelijkheid om voor het laatste afscheid mee te gaan naar de ruimte waar de crematieoven staat. Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om aanwezig te zijn bij het invoeren van de overledene.
De duur van het crematieproces is ongeveer twee uur. Na het proces wordt de overgebleven as gezuiverd van metalen. Eventuele edelmetalen worden verzameld en gaan naar het dr. C.J. Vaillant Fonds dat goede doelen financiert. Het overgebleven identificatiesteentje wordt met de as in een asbus gedaan. Deze asbus bewaren we in een afgesloten speciale ruimte in ons crematorium: de algemene nis. Het is wettelijk verplicht om de as hier een maand te bewaren.
Uiteraard begrijpen wij dat je tijd nodig hebt om na te denken of je bij de het laatste afscheid aanwezig wenst te zijn. Jouw uitvaartverzorger kan je helpen met het maken van deze keuze. In augustus 2017 hebben we de invoerruimte opnieuw ingericht. Het voelt er rustig en er heerst een aangename sfeer.
Na de crematie zijn er drie mogelijkheden voor asbestemming:
Op de pagina Asbestemming lees je hier meer over. Ook hebben we een uitgebreide brochure met daarin diverse mogelijkheden. Deze kun je opvragen bij ons informatiecentrum. Stuur hiervoor een e-mail naar info@zuylen.nl of bel naar 076-521 94 53.
Bekijk en beleef
Elke gewenste sfeer voor een afscheidsdienst en condoleance is mogelijk. Kies je voor intiem, hou je van modern, of wil je juist een persoonlijke twist geven aan een afscheid?