As ophalen en bestemmen

Twee weken na de crematie nemen we contact met u op. U ontvangt dan informatie per post over de mogelijkheden welke bestemming u aan de as kunt geven. U kunt dit invullen op het asbestemmingsformulier. Na het terugsturen van dit formulier kunt u een afspraak maken voor het ophalen van de as. Zuylen is aangesloten bij GreenLeave, een stichting die duurzame uitvaarten bevordert. Daarom bieden wij de as standaard aan in een 100% biologisch afbreekbare urn (afbeelding links). Een andere urn is tegen meerprijs ook mogelijk. Wanneer u zelf de as wilt gaan uitstrooien op een voor u bijzondere plek, is het handig te kiezen voor een strooikoker (afbeelding rechts).

Asbestemming

Na de crematie zijn er drie mogelijkheden voor asbestemming:

  • begraven of plaatsen van de urn in een graf, urnament, urnengraf of urnenmuur (columbarium)
  • de urn mee naar huis nemen en eventueel een gedeelte van de as in een sieraad
  • verstrooien van de as

Op de pagina  Asbestemming  leest u hier meer over. Ook hebben we een uitgebreide brochure met diverse mogelijkheden. Deze kunt u opvragen bij ons informatiecentrum. Stuur hiervoor een mailtje naar info@zuylen.nl.

De afspraak voor het overhandigen van de as

Bij Zuylen nemen we graag de tijd om de as aan u te overhandigen. We kunnen dan ook de verschillende mogelijkheden nog eens doorspreken. Dit doen we in een speciaal daarvoor ingerichte kamer in ons informatiecentrum.

Aan het einde van de afspraak krijgt u de urn in een tasje mee naar huis. Heeft u thuis nog vragen daarna, dan kunt u natuurlijk altijd even bellen naar ons informatiecentrum via 076-521 9453.