As ophalen en bestemmen

Twee weken na de crematie nemen we contact op met je. Je ontvangt dan informatie per post over de mogelijkheden welke bestemming je aan de as kunt geven. Je kunt dit invullen op het asbestemmingsformulier. Na het terugsturen van dit formulier kun je een afspraak maken voor het ophalen van de as. Zuylen is aangesloten bij GreenLeave, een stichting die duurzame uitvaarten bevordert. Daarom bieden wij de as standaard aan in een 100% biologisch afbreekbare urn (afbeelding links). Een andere urn is tegen meerprijs ook mogelijk. Wanneer je zelf de as wil gaan uitstrooien op een voor jou bijzondere plek, is het handig te kiezen voor een strooikoker (afbeelding rechts).

Asbestemming

Na de crematie zijn er drie mogelijkheden voor asbestemming:

  • begraven of plaatsen van de urn in een graf, urnament, urnengraf of urnenmuur (columbarium)
  • de urn mee naar huis nemen en eventueel een gedeelte van de as in een sieraad
  • verstrooien van de as

Op de pagina  Asbestemming  lees je hier meer over. Ook hebben we een uitgebreide brochure met diverse mogelijkheden. Deze kun je opvragen bij ons informatiecentrum. Stuur hiervoor een mailtje naar info@zuylen.nl.

De afspraak voor het overhandigen van de as

Bij Zuylen nemen we graag de tijd om de as aan jou te overhandigen. We kunnen dan ook de verschillende mogelijkheden nog eens doorspreken. Dit doen we in een speciaal daarvoor ingerichte kamer in ons informatiecentrum.

Aan het einde van de afspraak krijg je de urn in een tasje mee naar huis. Heb je thuis nog vragen daarna, dan kun je natuurlijk altijd even bellen naar ons informatiecentrum via 076-521 9453.