Gedenkplaatsen bij Zuylen

Begraafpark Zuylen biedt mooie plekken om as bij te zetten of (bovengronds) te begraven. Op deze manier heb jij altijd een mooie plek om jouw dierbare te gedenken. Hieronder geven we je een idee van de mogelijkheden. Onze medewerkers helpen jou graag om meer uitleg te geven over het bijzetten of begraven van de urn.

Gedenkplaatsen bij Zuylen

Is de overledene gecremeerd en wens je een mooie gedenkplaats? Ons begraafpark biedt heel veel mogelijkheden die zich bevinden in een prachtige natuur. Hieronder zie je een aantal mogelijkheden voor asbestemming bij Zuylen.

De urnentuin

In de urnentuin wordt een asurn in een keldertje in de grond geplaatst. Dit keldertje wordt afgesloten met een deksel. Hier bovenop wordt een steen gelegd die je zelf kunt bestellen bij een steenhouwerij naar keuze. Voor de vorm, materiaalsoort en afmeting van de steen kunnen per plaats afwijkende regels gelden. De minimale huurtermijn is tien jaar en steeds met vijf jaar te verlengen.

De urnentuin

De urnenloofgang

De urnenloofgang is uniek in zijn soort. Direct wanneer je begraafpark Zuylen oploopt via de ingang aan de Tuinzigtlaan zie je op weg naar het crematorium aan de linkerkant onze fraaie urnenloofgang. Deze loofgang is voorzien van een stalen constructie waarboven zich een prachtig bladerdak heeft gevormd. Op deze mooie locatie kun je voor tenminste tien jaar de urn laten begraven. Daarna steeds met 5 jaar te verlengen.

De urnenloofgang

Urnamenten

Wanneer je langs onze strooivelden wandelt, trekken de urnamenten meteen de aandacht. CeKaBe ontwierp deze prachtige kunstwerken die door hun speciale vorm een heel eigen gezicht geven aan de omgeving. De keramische tulpen en tulpenbladeren zijn geplaatst op zuilen van keramiek. In deze zuilen van verschillende afmetingen is plaats voor twee of drie asbussen. Bijzettingen kunnen eenvoudig plaatsvinden inclusief een naamplaatje. De urnamenten vormen samen een indrukwekkend tulpenveld.

Urnamenten: keramieken kunstwerken met plaats voor twee of drie asbussen

Bovengronds begraven

Begraafpark Zuylen beschikt ook over de mogelijkheid om urnen bovengronds te begraven. In een afgesloten ruimte worden ze geplaatst in een aarden wal die  gelegen is rondom en naast een prachtig aangelegde vijver. Tijdens de aanleg hebben we gekozen voor een organische vorm: een met groen begroeide grafheuvel rondom een vijver. Esthetiek vinden wij belangrijk en het moet prettig voelen om hier rond te wandelen.

Bovengronds begraven van de urn

Het columbarium

Het columbarium, ook wel urnenmuur genoemd, bevindt zich in een prachtige tuin op het begraafpark, naast het crematorium. In de tuin zelf kun je ook een urn plaatsen. De urnen worden hier afgeschermd door een taxushaagje. De minimale huurtermijn van een plaats in het columbarium of in de tuin is vijf jaar. Deze periode kan steeds opnieuw met vijf jaar verlengd worden.

Het columbarium

De capella: een bovengronds grafmonument

De Bredase kunstenaar Marius Boender ontwierp de capella: een bovengronds grafmonument met twee nissen voor urnen en een gedenkruimte in het midden met een glazen deurtje ervoor. Hierin kunnen gedichten, foto’s of tekeningen worden geplaatst. Het glazen deurtje is te openen met een sleutel die je ontvangt bij aanschaf van de capella. Op deze manier is het mogelijk om de voorwerpen die in de gedenkruimte staan na verloop van tijd te vervangen door voorwerpen die dán weer op een andere manier de herinnering levend houden. De capella’s staan verspreid over ons begraafpark ingepast in de bestaande beplanting. Specifieke wensen met betrekking tot plaatsing zijn bespreekbaar. Voor tien jaar betaal je de normale graf- en onderhoudsrechten plus de kosten van aanschaf.  Daarna is dit steeds met vijf jaar te verlengen.

Capella: een bovengronds grafmonument

Vrijblijvend gesprek

Wens je samen met een van onze medewerkers een rondleiding langs de verschillende gedenkplaatsen? Maak dan een afspraak op telefoonnummer 076-521 94 53.