Duurzaamheid & MVO

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke thema’s bij Zuylen. Daarom zijn we medeoprichter van de landelijke stichting GreenLeave. Deze stichting heeft als doel de uitvaarten in Nederland te verduurzamen. Daarnaast zijn we regionaal aangesloten bij stichting Betrokken Ondernemers samen voor Breda. Hiermee leveren we een actieve bijdrage aan maatschappelijke organisaties door de inzet van kennis en kunde, menskracht en middelen, oftewel met hoofd, handen en hart. Zo zijn wij hoofdsponsor van het Bachkoor Brabant, steunen we de stichting Rolerisuit en maken we het organiseren van de Kristallnacht financieel mogelijk.

Een duurzame uitvaart met GreenLeave

Duurzaam leven is voor steeds meer mensen vanzelfsprekend. Een keuze voor het milieu levert immers een bijdrage aan een goede samenleving voor iedereen. Nu en in de toekomst. Stichting GreenLeave en jouw uitvaartverzorger van Zuylen maken het mogelijk om een uitvaart duurzaam in te vullen.

Welke duurzame keuzes kun je maken?

Er zijn inmiddels volop mogelijkheden die minder belastend zijn voor het milieu en die júist iets toevoegen aan de uitvaart. Wij bieden producten en diensten aan op basis van natuurlijke materialen en duurzaamheid. Met enkele eenvoudige keuzes maak je de uitvaart een stuk milieuvriendelijker en niet noodzakelijk duurder. Laat je inspireren op onze website en op de website van GreenLeave. Samen geven we vorm aan een duurzame toekomst.

Het goede voorbeeld

In onze eigen organisatie voeren we duurzaamheid steeds verder door. Dat doen we aan de hand van zeven kernprincipes, die gebaseerd zijn op de kernprincipes van MVO-Nederland.

1. Goed werkgeverschap

Essentie hiervan is vrije ruimte voor medewerkers. Ruimte om in situaties beslissingen te nemen, ruimte om een extra stap te zetten voor de klant, ruimte om te groeien.
Daarom hebben we een opleidingsbudget per medewerker. Verzoeken om opleidingsfaciliteiten worden altijd positief benaderd en zelfs gestimuleerd.

2. Minimale milieu impact

We hebben een groot project gerealiseerd, waarbij zonnepanelen, warmteterugwinning (crematorium), luchtbehandeling en warmtepompen in combinatie met elkaar zorgen voor een geweldige energiebesparing. Alle verlichting bestaat uit led. Meubilair wordt waar mogelijk hergebruikt. Onze administratie is zoveel mogelijk digitaal.

3. Duurzaam inkopen

Bij inkoop van schoonmaakartikelen, papier, koffie/koffiemelk, thee en frisdrank stellen wij duurzaamheidseisen. We hebben Zero Waste Nederland onderzoek laten doen waar we nog meer stappen kunnen maken. Auto’s mogen een maximale CO2 uitstoot van 117 gram per kilometer hebben.

4. Eerlijk zakendoen

Wij gaan voor langdurige relaties met onze samenwerkingspartners. Kwaliteit en service zijn voor ons belangrijker dan prijs. Als een van de eersten in Nederland beschikten wij over het keurmerk uitvaartzorg. Onze medewerkers krijgen een vast salaris en hebben geen bonusregeling. Ze worden ook niet gestuurd op ‘targets’ maar op kwaliteit van dienstverlening.

5. Maatschappelijke betrokkenheid

Wij steunen een aantal maatschappelijke organisaties. Zo zijn wij lid van het Genootschap Grote kerk, sponsoren wij het Bachkoor Brabant en Rolerisuit en maken wij het organiseren van de Kristallnacht financieel mogelijk. Jaarlijks organiseren wij hier in huis een meezingmiddag voor mensen uit verzorgingstehuizen.

6. Transparante communicatie over duurzaamheid

Tijdens het regelen van een uitvaart benoemen onze uitvaartverzorgers het onderwerp duurzaamheid. Op onze website en social media behandelen wij duurzame onderwerpen. Wij zijn oprichter van Circle Stone en geven hier op meerdere wijzen ruchtbaarheid aan.
Al jaren werken wij aan het vergroten van de biodiversiteit op begraafpark Zuylen.

7. Medewerkers kennis bieden over duurzaamheid

Onze uitvaartverzorgers zijn getraind door de stichting GreenLeave. Periodiek bespreken zij het onderwerp duurzaamheid. Dat gebeurt ook bij het crematorium en de begraafplaatsdienst.

 

Wij zijn lid van:

Wij werken samen met:

markkant_logorgb