Een kijkje in de uitvaartbranche

Maurice neemt een kijkje in de uitvaartbranche. In een serie van 8 afleveringen neemt hij u mee achter de schermen bij Zuylen Uitvaartverzorging. De video’s zijn geschikt voor jong en oud.

Afl. 1  Het regelen van een uitvaart

In deze eerste aflevering loopt Maurice mee met onze uitvaartverzorger Paul De Backer. Paul laat in het kort zien wat het werk van een uitvaartverzorger inhoudt. Bekijk hier aflevering 1.

Afl. 2  Verzorging van een overledene

In deze tweede aflevering gaat Maurice mee met onze mortuariummedewerkster Anja. In dit filmpje neemt u een kijkje in ons mortuarium en laat Anja aan Maurice zien hoe een overledene wordt verzorgd. Bekijk hier aflevering 2.

Afl. 3  Opbaren in een 24-uurs opbaarkamer

In de derde aflevering loopt Maurice mee met onze uitvaartverzorger Ronald de Kanter. Ronald laat Maurice in het kort enkele manieren van opbaren zien. In dit filmpje ziet u ook onze 24-uurs opbaarkamer 3. Bekijk hier aflevering 3.

Afl. 4  Cremeren, het crematieproces – deel 1

In de vierde aflevering gaat Maurice een kijkje nemen bij de crematieovens bij Zuylen. Onze ovenist Jack vertelt hem hoe het cremeren in zijn werk gaat. Dit filmpje bevat beelden die als confronterend kunnen worden ervaren. Bekijk hier aflevering 4.

Afl. 5  Cremeren, het crematieproces – deel 2

In de vijfde aflevering laat Emile, beheerder van het crematorium, Maurice het volgende deel van het crematieproces zien. Dit filmpje bevat beelden die als confronterend kunnen worden ervaren. Bekijk hier aflevering 5.

Afl. 6  Mogelijkheden van asbestemming

In de zesde aflevering gaat Maurice de mogelijkheden bekijken welke bestemmingen men aan de as van de overledene kan geven. Petra, onze medewerkster van het informatiecentrum, neemt Maurice mee. Bekijk hier aflevering 6.

Afl. 7  Manieren van begraven

In de zevende aflevering neemt Maurice een kijkje op de begraafplaats Zuylen. Peter  Luijkx, hoofd van de buitendienst, laat Maurice zien welke manieren van begraven er zijn en vertelt over de mogelijkheid om een graflocatie uit te zoeken. Bekijk hier aflevering 7.

Afl. 8  Het graven van een graf

In de achtste en laatste aflevering gaat Maurice wederom met Peter Luijkx mee. Peter laat Maurice zien hoe een graf wordt gegraven en wat er wel en niet mag bij begraven. Bekijk hier aflevering 8.