Begraven of cremeren?

De vraag ‘begraven of cremeren’ is niet altijd gemakkelijk te beantwoorden. Samen met jou kunnen we de verschillende mogelijkheden bespreken. Ook kan het zijn dat de wens van de overledene al bekend is. In dat geval is de keuze voor jou gemakkelijker.

Begraven

Indien gekozen wordt voor begraven zijn er verschillende opties. Veelal wordt er gekozen voor een particulier graf op een begraafplaats. Je hebt hierbij de keuze uit een zandgraf, keldergraf of bovengrondse kelder. Wanneer je kiest voor een particulier graf reserveer je de rechten voor minimaal tien jaar of langer. Op dit moment is het goed om stil te staan of je een extra plek wilt reserveren. De mogelijkheden hiervoor verschillen per graf en per begraafplaats. Op een particulier graf mag je een grafbedekking plaatsen. Voor de grafbedekking gelden per begraafplaats verschillende regels.

Cremeren

Als er gekozen wordt voor cremeren zijn er verschillende aula’s waar je een afscheidsdienst kunt houden. Zowel voor grote als kleine gezelschappen kun je bij Zuylen terecht. Na de dienst zijn er verschillende ruimtes voor de condoleance. In augustus 2017 zijn twee van de vijf condoleanceruimtes prachtig vernieuwd. Zo beschikt Zuylen nu over een grand-café en een zeer modern ingerichte ontmoetingsruimte. In alle gevallen kan de uitvaartverzorger helpen om het afscheid op maat en persoonlijk vorm te geven. Wist je bijvoorbeeld dat je als familie de overledene tot in de ovenruimte mag begeleiden?