Uit liefde voor de stad

Het is een gegeven dat Bredanaars trots zijn op hun stad. Zéker als je er bent geboren of er nagenoeg je hele leven al woont. Bij Zuylen Uitvaartverzorging hebben we iets passends bedacht voor een afscheid voor wie houdt van de stad en haar omgeving: de Bredase kist. Hiermee draag je het gevoel dat je trots bent op Breda, letterlijk mee in je graf.

Milieubewust

De kist wordt op een zo ambachtelijk en duurzaam mogelijke manier gemaakt. Zo wordt het hout maandenlang gedroogd aan de buitenlucht en laten we een mobiele zagerij komen om de planken te zagen. Dit scheelt vervuilende kilometers. Daarnaast vermijden we lijm en worden alle delen van de kist met de hand in elkaar geschroefd. Lakken en behandelen doen we ook niet, de kist wordt hooguit licht opgeschuurd. Tot slot gebruiken we het overgebleven zaagsel als vulling voor de hennepbekleding van de kist.

Uit het juiste hout gesneden

De Bredase kist is gemaakt van Douglas Pine, een robuuste houtsoort met een mooie natuurlijke tekening die afkomstig is van bomen van ongeveer zestig jaar oud. Het design is eenvoudig, maar heeft ook een opvallend detail en dat is dat de deksel aan het voeteneinde een stukje naar beneden ligt. En het wapen van Breda natuurlijk!

Exclusief bij Zuylen

De Bredase kist is exclusief te bestellen voor mensen die hun uitvaart door Zuylen Uitvaartverzorging laten verzorgen.