Begraven of cremeren?

De vraag 'begraven of cremeren' is niet altijd gemakkelijk te beantwoorden. Samen met jou bespreken we graag de verschillende mogelijkheden. Ook kan het zijn dat de wens van de overledene al bekend is. In dat geval is de keuze voor jou gemakkelijker.

Begraven

Indien gekozen wordt voor begraven zijn er verschillende opties. Veelal wordt er gekozen voor een particulier graf op een begraafplaats. Je hebt hierbij de keuze uit een zandgraf, keldergraf of bovengrondse kelder. Wanneer je kiest voor een zandgraf reserveer je de rechten voor minimaal tien jaar of langer. Bij een keldergraf of bovengrondse kelder is dit tenminste voor 30 jaar. Op dit moment is het goed om stil te staan of je een extra plek wilt reserveren. De mogelijkheden hiervoor verschillen per graf en per begraafplaats. Op een particulier graf mag je een grafbedekking plaatsen. Voor de grafbedekking gelden per begraafplaats verschillende regels.

Cremeren

Als er gekozen wordt voor cremeren zijn er verschillende aula’s waar je een afscheidsdienst kunt houden. Zowel voor grote als kleine gezelschappen kun je bij Zuylen terecht. Na de dienst zijn er verschillende ruimtes voor de condoleance, waaronder een grand-café en een zeer modern ingerichte ontmoetingsruimte. Je uitvaartverzorger helpt je om het afscheid op maat en persoonlijk vorm te geven.

Een sfeerimpressie van al onze ruimtes vind je op deze pagina.

Vragen en advies verdienen

persoonlijke aandacht

Een goede uitvaartverzorger luistert goed naar jouw wensen en bespreekt ook de eventuele wensen die de overledene had. Deze wensen goed vertalen naar adequate acties, dáár draait het om.

Vragen of advies nodig? Bel vrijblijvend naar