Duurzame uitvaart

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. In het geval van een uitvaart sta je daar niet zo gemakkelijk bij stil. Er zijn immers belangrijke zaken met een grote emotionele lading te regelen. Toch is het steeds vanzelfsprekender om wél aandacht aan dit aspect besteden. Dat kan leiden tot een compleet duurzame of groene uitvaart. Het invullen van een paar onderdelen op duurzame wijze, draagt natuurlijk ook al bij. Je kunt hierbij denken aan een uitvaartkist van Nederlands hout, het gebruiken van bloemen uit eigen tuin, maar vooral aan vervoer. Door de uitvaart zo veel mogelijk op één plaats te houden, verminder je in belangrijke mate het aantal verkeersbewegingen van jouw gasten.

Stichting GreenLeave

Zuylen Uitvaartverzorging is aangesloten bij Stichting GreenLeave en heeft voor ieder onderdeel van een uitvaart duurzame varianten geselecteerd. Onze uitvaartverzorgers vertellen je graag over de concrete mogelijkheden. Hieronder wat inspiratie voor het bijdragen aan een duurzame uitvaart.

Uitvaartkist

Rouwdrukwerk

Rouwvervoer

Bloemen

Catering

Sierurn

Grafmonument

Brillen en kleding

Duurzame ideeën?

Heb jij groene ideeën waarmee we een uitvaart nóg duurzamer kunnen vormgeven? We delen jouw inbreng graag via deze pagina. Stuur je een e-mail naar communicatie@zuylen.nl?

Vragen en advies verdienen

persoonlijke aandacht

Een goede uitvaartverzorger luistert goed naar jouw wensen en bespreekt ook de eventuele wensen die de overledene had. Deze wensen goed vertalen naar adequate acties, dáár draait het om.

Vragen of advies nodig? Bel vrijblijvend naar