Uitvaartdienst

Het laatste afscheid

Op deze dag vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Alle input van het gezin, vrienden en familie maakt dit afscheid tot een persoonlijk en waardig geheel. Jouw uitvaartverzorger houdt de regie en zorgt dat alles verloopt zoals jij verwacht. Hij of zij ziet er op toe dat de rouwauto op tijd is, dat de locatie piekfijn in orde is en dat je als nabestaande goed wordt opgevangen, zodat jij je op deze dag volledig kunt richten op het afscheid. Naast de regie kan de uitvaartverzorger, als je dit wil, ook een deel van de uitvoering op zich nemen.

Afscheidsdienst

De woorden en muziek die tijdens het afscheid klinken, maken een blijvende indruk op de aanwezigen. Onze uitvaartverzorgers helpen je graag met de voorbereiding voor de afscheidsspeech, of kunnen deze namens jou voordragen op de dag zelf. Maar ook wanneer je een bepaalde uitvaartverzorger hebt horen spreken en graag zijn of haar ondersteuning wilt, kun je deze wens doorgeven.

Uitvaartmuziek kiezen

Muziek is een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Muziek roept herinneringen op, verbindt en ontroert. Het kenmerkt een persoon en vervult daarom een belangrijke rol tijdens een uitvaartdienst. Tijdens de plechtigheid kan ieder gewenst muziekstuk gespeeld worden. Je kunt gebruik maken van de collectie van het crematorium of zelf muziek aanleveren. Ook live-muziek behoort tot de mogelijkheden. Op de pagina ‘Muziekcollectie’ kun je duizenden muzieknummers beluisteren.

Een blijvende herinnering

Van een herinnering hoef je gelukkig nooit afscheid te nemen. Herinneringen zijn blijvend. Graag denken onze uitvaartverzorgers met je mee over hoe jij deze herinneringen ook tastbaar kunt maken. In de aula’s van ons crematorium heb je de mogelijkheid om de dienst in beeld en geluid te laten opnemen. Ook op externe locaties kunnen we dit voor je verzorgen. Wil je de genodigden iets tastbaars meegeven? Wij kunnen voor jou de prentjes, foto’s of kaarten verzorgen. Ook duurzamere alternatieven, zoals bijvoorbeeld een boom planten in naam van de overledene, behoort tot de mogelijkheden.