Corona-richtlijnen voor uitvaarten

Vanuit het RIVM zijn er volgende regels tijdens uitvaarten:

– In binnenruimtes waar mensen vooral op 1 plaats zijn, zoals bijvoorbeeld in restaurants, theaters, of bij bruiloften en uitvaarten, heeft iedereen een vaste zitplaats. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand.

– Zonder gezondheidscheck en reservering zijn maximaal 100 personen per ruimte toegestaan, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven.

– In grotere zalen of ruimtes waar meer dan 100 personen bij elkaar kunnen komen is het verplicht vooraf te reserveren en vindt er een gezondheidscheck plaats. Dan is er geen maximum aantal personen, maar is het nodig om de verkeersstromen rond bijvoorbeeld in- en uitgang en sanitaire voorzieningen goed van elkaar te scheiden.

Zuylen heeft nauwkeurig onderzocht hoeveel mensen we maximaal per ruimte kunnen ontvangen. Er is rekening gehouden met het gegeven dat een aantal mensen uit hetzelfde huishouden aanwezig zal zijn. Zij zullen dichter bij elkaar zitten.

Het is goed om te weten dat we de mogelijkheid bieden om in Aula Brabant tot 150 gasten te ontvangen voor een uitvaart en/of condoleance. In Aula De Baronie betreft dit 100 gasten en in Aula ‘t Haagje 17 personen. Vraag naar de mogelijkheden via je uitvaartverzorger of bel naar Zuylen: 076 – 521 94 53.