Wat kost een begrafenis?

Verschillende keuzes bepalen de begrafeniskosten. Allereerst is er de keuze voor een begraafplaats, de tarieven kunnen namelijk per plaats verschillen. En hoe zie je de begrafenis als geheel? Wil je een dienst vooraf in een kerk of in een van de aula's van Zuylen? En hoe uitgebreid wil je de condoleance na de begrafenis? Kortom: de totale kosten van een begrafenis hangen af van meerdere factoren.  

Algemeen of particulier graf

Ook is de keuze voor een algemeen of een particulier graf van belang. Een algemeen graf is goedkoper, maar heeft wel als gevolg dat de huurperiode maximaal tien jaar is en niet kan worden verlengd. In een algemeen graf op Begraafpark Zuylen worden twee of drie mensen begraven, die geen familieband hoeven te hebben. Hierover kun je zelf niet beslissen. 

Kies je voor een particulier graf, dan ben je geen directe eigenaar van het graf, maar rechthebbende. De begraafplaats blijft eigenaar. Vooral de lengte van de huurperiode is van invloed op de kosten. Naarmate de huurperiode langer is, worden de kosten relatief lager. Een graf huren voor twintig jaar is goedkoper dan voor twee maal tien jaar. Daarnaast zijn er kosten voor het openen en sluiten van het graf en betaal je plaatsingsrecht voor een grafmonument. Het onderhoud van het graf doen nabestaanden zelf.

Kosten grafmonument

Je bent niet verplicht om een grafmonument te plaatsen. Je kunt ook bijvoorbeeld een bloembed maken of een struik planten. Natuurstenen grafmonumenten zijn het meest gebruikelijk, maar er is zoveel meer mogelijk. Kijk maar eens rond op Begraafpark Zuylen. De keuze voor een grafmonument is aan jou, wel dien je van tevoren toestemming tot plaatsing te vragen aan ons. Hiermee bewaken wij dat de grafmonumenten binnen de kaders van het begraafplaatsreglement vallen.

Grafmonument, bloembed of kunst?

gratis adviesgesprek

Voor een afscheid met een Ziel

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen begraven en cremeren?
Of wil je hulp bij het op een rijtje zetten van wensen en kosten?

Jouw afscheid, of dat van je naaste dierbare, verdient een afscheid met een Ziel. Laat je daarom gratis adviseren door een van onze uitvaartverzorgers.

Maak kennis met de

begraafplaatsen in en om Breda

Zuylen beheert 11 begraafplaatsen in en om Breda. Elke begraafplaats heeft een eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden tot begraven.

Ontdek de 11 begraafplaatsen die Zuylen beheert. Elk met een eigen geschiedenis, natuur en cultuurhistorie.