Kaboutertuin

Er is geen gradatie in verdriet, daarvoor is het te persoonlijk. Wel herkennen we allemaal het schokkende, het oneerlijke en het aangrijpende aan het sterven van een kindje. Dat sterven gebeurt soms voor de geboorte. Ook deze kindjes kunnen bij ons een laatste rustplaats krijgen. We hebben een Bredase kunstenaar een speciaal hoekje laten ontwerpen waar de as van ongeboren kindjes kan worden verstrooid, in een bodemloze put van verdriet. De as van een kindje kan in een keldertje worden geplaatst, in de Kaboutertuin of in de Vlindertuin. Een kindje kan daar ook worden begraven en herdacht met tedere voorwerpen op het grafje.

Kaboutertuin

Kinderen worden vaak bij kinderen begraven. Dat geeft iets troostrijks, je bent niet de enige die een kindje heeft verloren. Verspreid over begraafpark Zuylen vind je meerdere kinderbegraafplaatsen. Vaak intieme plekken. Met de jaren zie je het uiterlijk van deze begraafplaatsjes veranderen. De Kaboutertuin kenmerkt zich door veel kleur en heel persoonlijke monumentjes. Er staan kabouters om de mensen te troosten. En er is een schommel voor de kinderen die er op bezoek komen.

Maak kennis met de

begraafplaatsen in en om Breda

Zuylen beheert 11 begraafplaatsen in en om Breda. Elke begraafplaats heeft een eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden tot begraven.

Ontdek de 11 begraafplaatsen die Zuylen beheert. Elk met een eigen geschiedenis, natuur en cultuurhistorie.