Huis van Afscheid

De uitvaartwereld verandert. Traditionele vormen maken plaats voor nieuwe. Des te belangrijker wordt de taak voor jou als uitvaartverzorger om nabestaanden goed te begrijpen en te adviseren. Daarméé maak je het verschil, de rest is randvoorwaardelijk en vertrouw je toe aan het Huis van Afscheid.

Als onderdeel van Stichting Begraafplaatsen en Crematoria Breda bedient het Huis van Afscheid alle uitvaartondernemingen in het proces van overlijden tot uitvaart. Zo kun je vervoer van de overledene regelen of gebruik maken van een verzorgingsruimte of gekoelde ruimte. Ook beschikt het Huis over fraaie opbaarkamers die 24/7 toegankelijk zijn voor jou en de nabestaanden. Familie vang je op in de prettige ontvangstruimte beneden en boven vind je zelfs een (flex)kantoor waar je rustig kunt werken.

Vervoer

Professioneel rouwvervoer wil je tot in de puntjes verzorgen. Met chauffeurs die stipt op tijd, discreet en inlevend zijn. Het Huis van Afscheid biedt diverse rouw- en volgauto’s. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo verzorgen we voor jou het vervoer van de overledene naar het Huis van Afscheid, maar ook vanuit het Huis naar de gewenste afscheidslocatie.

Verzorging

Verzorging van de overledene wordt steeds belangrijker. Ook voor de nabestaanden. Het team van het Huis van Afscheid kan de verzorging uit handen nemen. Thuis én in ons Huis zetten zij hun ervaring in bij het verzorgen en aankleden van de overledene, natuurlijk met passende begeleiding van de nabestaanden.

Afscheidskamers

Een thuisopbaring is niet altijd gewenst. Daarom beschikt het Huis van Afscheid over drie modern ingerichte afscheidskamers. Deze kamers zijn 24 uur per dag toegankelijk voor de nabestaanden, maar kunnen ook gebruikt worden voor een condoleance of afscheidsbezoek.

Ontvangstruimte

In het Huis van Afscheid is ook een ontvangstruimte: een mooie warme ruimte waar de familie tijdens een eerste bezoek kan worden opgevangen. Ook is er een open wachtruimte voor andere bezoekers van het Huis van Afscheid. Op de wand is een afbeelding van het onbegrijpelijk mooie noorderlicht te bewonderen.

Flexkantoor

Onregelmatige werktijden vragen om een fijne omgeving waarin u de uitvaart goed kunt voorbereiden. In het Huis van Afscheid hebben we hiervoor een speciale kantoortuin ingericht waar u prettig kunt werken aan een bureau. Het is tevens een manier om andere collega’s te ontmoeten en even bij te praten.

Meer informatie over het Huis van Afscheid vind je op een eigen website: www.hethuisvanafscheid.nl.

Bekijk en beleef

de sfeer van Zuylen

Elke gewenste sfeer voor een afscheidsdienst en condoleance is mogelijk. Kies je voor intiem, hou je van modern, of wil je juist een persoonlijke twist geven aan een afscheid?