Zelf een uitvaart regelen

Een uitvaart regelen is een ingrijpend proces waarbij veel dingen in een snel tempo geregeld moeten worden. Daarnaast staat de opdrachtgever voor veel keuzes. Begraven of cremeren? Wat zijn de kosten? Op welke locatie(s) moet het plaatsvinden? We zien dat steeds meer mensen bewust nadenken over hun eigen afscheid. Dat is heel fijn voor de nabestaanden, want het is een hele verlichting wanneer er voor het overlijden al wensen bekend zijn. Zelf een uitvaart regelen is tot bepaalde hoogte dan zeker mogelijk.

Begeleiding vanuit Zuylen Uitvaartverzorging

Wij begrijpen heel goed dat nabestaanden zelf moeite en energie willen investeren in het regelen van een uitvaart. En wanneer het nodig is, dan zijn wij er voor hen. Zuylen Uitvaartverzorging verzorgt zelf al vele jaren uitvaarten en weet daarom precies welke begeleiding in het proces nodig is. Familie en andere naasten vinden het vaak prettig om de wensen van de overledene te verwerken met hun eigen persoonlijke inzichten. Zuylen Uitvaartverzorging geeft hen alle vrijheid in het maken van keuzes die passen bij de wens van de overledene.  Denk aan vervoer, de bloemen, muziek en beelden tijdens het afscheid en andere persoonlijke wensen. Uiteraard bepalen de nabestaanden de details van de uitvaart. Onze uitvaartverzorgers zijn er om al deze details zorgvuldig in te passen.

Onze faciliteiten

Door verdriet is het vaak lastig de bomen door het bos te zien. Om verwarring te voorkomen, bieden wij bij Zuylen alles aan onder één dak. Denk hierbij aan het vervoer, de verzorging, afscheidskamers die 24 uur toegankelijk zijn, aula’s met verschillende sferen, intieme ruimtes voor een afscheidsdienst en condoleanceruimtes in de vorm van een koffiekamer of café. Zuylen is de enige uitvaartverzorger in West-Brabant met alle faciliteiten op één locatie. Heb je zelf al voor ogen wat de wensen zijn qua uitvaart? Of juist niet? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze uitvaartverzorgers.

De regie zelf in handen nemen

Om zelf de regie in handen te houden, kun je je wensen ten aanzien van je afscheid vastleggen. In een testament, wilsbeschikking of in het gratis Leefschrift van Zuylen. Met het Leefschrift van Zuylen geef je geliefden een groot cadeau. Want je levensverhaal biedt mooie inspiratie voor jouw laatste afscheid, waarin zij -net als jij- recht willen doen aan je leven. Naast allerlei ‘saaie’ informatie stellen we veel vragen. Misschien voelt het als een interview, want dat ís het ook een beetje. Je kunt er eens voor gaan zitten aan je bureau, maar het is ook een goed idee om het samen met familie of goede vrienden in te vullen. Je zult ongetwijfeld een hoop te bespreken hebben. Zuylen Uitvaartverzorging biedt het Leefschrift gratis aan. Vraag het aan.

Persoonlijk gesprek

Liever eens persoonlijk wat mogelijkheden doornemen ? Onze uitvaartverzorgers nemen in een persoonlijk gesprek en in jouw tempo wensen met je door. Zij hebben hier veel ervaring in en zijn in staat om naast de regiefunctie juist ook te inventariseren wat jij wilt, of wat je juist niét wilt. Ieder leven is uniek en zo is ook ieder afscheid uniek en persoonlijk. Wij hebben oog voor het leven dat iemand heeft geleefd en hoe wij daaraan invulling kunnen geven tijdens het afscheid. Welke zaken wil je zelf regelen, welke taken wil je  samen met de uitvaartverzorger doen of wil je alles overlaten aan de uitvaartverzorger? Samen maken wij er een passend geheel van en zorgen er zo voor dat het een afscheid is dat recht doet aan de overledene. Juist deze combinatie van de ervaring van onze uitvaartverzorgers en je eigen wensen zorgt voor maatwerk.

Vragen en advies verdienen

persoonlijke aandacht

Een goede uitvaartverzorger luistert goed naar jouw wensen en bespreekt ook de eventuele wensen die de overledene had. Deze wensen goed vertalen naar adequate acties, dáár draait het om.

Vragen of advies nodig? Bel vrijblijvend naar