Uitvaartwensen vastleggen

Wilsbeschikking of codicil

Het is voor de familie een hele geruststelling als de overledene bij leven de wensen heeft vastgelegd in een wilsbeschikking of handgeschreven codicil. Voor een voorbeeld van een wilsbeschikking of codicil kunt u contact opnemen met onze uitvaartverzorgers. Zij helpen u graag bij het beantwoorden van vragen die u hier mogelijk over heeft. Een andere mogelijkheid is om deze wensen vast te leggen op www.afscheidmeteenziel.nlDeze website geeft u een handige leidraad om na te denken over de verschillende aspecten van het afscheid. Het is niet verstandig om de wensen (alleen) vast te leggen in een testament, omdat dit vaak pas na het overlijden wordt geopend.

Persoonlijk

Onze uitvaartverzorgers nemen in een persoonlijk gesprek en in uw tempo de wensen met u door. Zij hebben hier veel ervaring in en zijn in staat om naast de regiefunctie juist ook te inventariseren wat u wilt, of wat u juist niét wilt. Ieder leven is uniek en zo is ook ieder afscheid uniek en persoonlijk. Wij hebben oog voor het leven dat iemand heeft geleefd en hoe wij daaraan invulling kunnen geven tijdens het afscheid.

Wat voor iemand was de overledene? Hoe wilt u dat hij of zij herdacht wordt? Hield hij of zij bijvoorbeeld van motorrijden en wenst u de motor naast de kist te hebben staan tijdens de dienst; wilt u dat de kist is neergezet op een bouwsteiger of dat het lievelingsdrankje wordt geserveerd tijdens de condoleance? Het is allemaal mogelijk. Zolang het maar bij uw wensen past en de herinnering aan de overledene versterkt.

Welke zaken wilt u zelf regelen, welke taken wilt u samen met de uitvaartverzorger doen of wilt u alles geheel overlaten aan de uitvaartverzorger? Samen met u maken wij er een passend geheel van en zorgen er zo voor dat het een afscheid is dat recht doet aan de overledene. Juist deze combinatie van de ervaring van onze uitvaartverzorgers en uw eigen wensen zorgt voor maatwerk.