Vlindertuin

Er is geen gradatie in verdriet, daarvoor is het te persoonlijk. Wel herkennen we allemaal het schokkende, het oneerlijke en het aangrijpende aan het sterven van een kindje.
Dat sterven gebeurt soms voor de geboorte. Ook deze kindjes kunnen bij ons een laatste rustplaats krijgen. We hebben een Bredase kunstenaar een speciaal hoekje laten ontwerpen waar de as van ongeboren kindjes kan worden verstrooid, in een bodemloze put van verdriet. De as van een kindje kan in een keldertje worden geplaatst, in de Kaboutertuin of in de Vlindertuin. Een kindje kan daar ook worden begraven en herdacht met tedere voorwerpen op het grafje.

Vlindertuin

Dit is onze nieuwe kinderbegraafplaats, geopend door de burgemeester van Breda in aanwezigheid van ouders die een kindje hebben verloren.
Alles staat in het teken van de vlinder. Bij de ingang en aan het einde zie je vlinders. Er is een schommeltje in de vorm van een vlinder, een grote vlinder waar je op kunt zitten. Er staan vlinderstruiken. En je ziet de aandacht die ouders aan de grafjes besteden. Zodat je voelt dat je niet alleen bent in je verdriet.

Maak kennis met de

begraafplaatsen in en om Breda

Zuylen beheert 11 begraafplaatsen in en om Breda. Elke begraafplaats heeft een eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden tot begraven.

Ontdek de 11 begraafplaatsen die Zuylen beheert. Elk met een eigen geschiedenis, natuur en cultuurhistorie.