Afscheid nemen

Hoe neem je afscheid van iemand die wordt begraven? Je wil geen afscheid nemen. Eigenlijk wil je dat de overledene weer terug komt. Te accepteren dat dit niet mogelijk is, is voor een mens één van de grootste opgaves. Je kunt later altijd terugkeren bij een graf. Maar het is dan anders. Het graf is gesloten en de overledene lijkt veel verder weg.

Hoe wil je afscheid nemen?

Het kan zijn dat je dat wil doen voordat de overledene naar de begraafplaats gaat. Het kan zijn dat je afscheid wil nemen als de overledene nog op het graf staat. Of je wil juist tot het laatst aanwezig zijn en zand op de kist laten vallen. Al je dat wil, zorgen wij dat er een schepje aanwezig is, zodat je als familie en eventueel ook als genodigde, wat zand in het graf kan laten vallen. Je kunt ervoor kiezen dat de familie als laatste afscheid neemt of juist als eerste bij het graf vertrekt. Je kunt dit van tevoren regelen met jouw uitvaartverzorger.

Onze collega’s zorgen er later voor dat het graf wordt gesloten, de eventuele bloemen er op worden gelegd en er een bordje met de naam wordt geplaatst.

Maak kennis met de

begraafplaatsen in en om Breda

Zuylen beheert 11 begraafplaatsen in en om Breda. Elke begraafplaats heeft een eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden tot begraven.

Ontdek de 11 begraafplaatsen die Zuylen beheert. Elk met een eigen geschiedenis, natuur en cultuurhistorie.