ADORE: nieuw werelds kunstwerk voor Breda

Breda – Park Zuylen onthult dit jaar een groots kunstwerk genaamd ADORE. Centraal staat een amberboom die al decennialang op het begraafpark groeit. Hieromheen wordt een interactieve beleving gecreëerd. 

Het nieuwe kunstwerk staat symbool voor de ontwikkeling die Park Zuylen maakt; van een traditionele begraafplaats naar een uitnodigend groen park, verrijkt met kunst en herinneringen. Zuylen geeft het cadeau aan de stad Breda en al haar inwoners, in aanloop naar het 200-jarige jubileum in 2026. De aard en schaal van het kunstwerk maakt het enig in de wereld.

In het leven blijft veel onzichtbaar. Het kunstwerk ADORE nodigt bezoekers uit om daar bij stil te staan. De installatie neemt bezoekers mee in een interactief verhaal vol symboliek. Het verhaal over een natuurlijk netwerk dat bomen met elkaar in contact houdt.

Een tribune rondom het kunstwerk nodigt bezoekers uit om ADORE rustig in zich op te nemen. Hiermee krijgt het kunstwerk tevens een functie als buitenaula.

ADORE is ontstaan als idee van imagineer Marnix van de Vijver en landschapskunstenaar Merel van der Linden. Zij hebben zich laten inspireren door mycelium, en het gegeven dat alles in verbinding is met al het andere. Dit concept is verder uitgewerkt in samenwerking met het team van Zuylen.

Park Zuylen houdt geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen via social media en middels de website adorebreda.nl.

 

Yvette Langbroek en Haan Buysse