Hier groeit iets: Park Zuylen Breda geeft boom en Bredanaar hoofdrol in nieuw ambitieus kunstproject

Wat het gaat worden laat nog even op zich wachten. Maar dat het ambitieus en van werelds formaat gaat zijn is nu al zeker.

Vandaag gaat aan de Tuinzigtlaan in Breda de eerste spade de grond in voor een nieuw ambitieus kunstproject, met een bijzondere naam. Rond een weelderige liquidambar boom midden op het park is aannemersbedrijf Drijvers samen met een boomspecialist begonnen om met uiterste precisie rond de wortels een laagje grond uit te graven. Ook zullen de lichtpioniers van Livingprojects en de ingenieurs van ShapeService binnenkort aansluiten op de bijzondere bouwlocatie.

Duurzaamheid in al haar vormen behoort ondertussen tot het DNA van Zuylen. Daarom ook dat dit groen kunstproject meteen een belangrijk punt aan de toekomst-horizon van Zuylen kreeg. Dit is wat kunst ook doet. Zuurstof geven aan onze wereld, in figuurlijke zin. Dit project past perfect in een lange traditie waarbij Zuylen de ruimte op het begraafpark artistiek invult.

Dit bijzondere kunstproject is ontstaan in de hoofden van kunstenaarsduo Merel van der Linden en Marnix van de Vijver. Beiden verdienden reeds hun sporen binnen de nationale en internationale design- en kunstwereld. Voor dit project baseerden ze zich op de ondergrondse communicatie van bomen via een ingenieus ondergronds schimmelnetmerk. Ook wij als mensen zijn allen met elkaar en de natuur verbonden, is de onderliggende boodschap.

De komende maanden kunnen nieuwsgierigen midden op het park in Breda een bijzonder project van wereldformaat zien ontstaan. Niet alleen het idee maar ook de totstandkoming, de keuze van materialen alsook de vele functionaliteiten zullen baanbrekend worden.

Ontmoetingsplek

Binnenkort zal er een heuse website worden gelanceerd waar iedereen de vorderingen op de voet kan volgen tot aan de opening in de zomer. Maar ook ver tot na de opening blijft deze website in de lucht. Want rond dit project zal er ook na de onthulling van alles te beleven zijn. Het wordt een echte landmark, een levende ontmoetingsplek voor jong en oud, voor bezoeker van het park en Breda en haar inwoners.

De naam!

Het wordt een project om van te houden, om je over te verwonderen, om je mee verbonden te voelen. Dat komt terug in de naam: ADORE. Zuylen wil met dit project een cadeau geven aan Breda en haar omgeving. Een cadeau omdat Zuylen al bijna 200 jaar leeft naast en met de Bredanaar. En die relatie verder wil blijven ontwikkelen.

De komende maanden gaat Zuylen samen met iedereen dit cadeau steeds een beetje verder uitpakken. Via een eigen website, op de sociale kanalen en ook via de verschillende geschreven media zal iedereen op de hoogte gehouden worden. Wat het precies gaat worden gaat dus de komende tijd steeds verder worden onthuld. Maar één ding staat alvast genoteerd: ADORE wordt een plek om samen van te houden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lennert van Willigen op 06-83 65 12 67 of via communicatie@zuylen.nl.

 

ADORE Visual MOOK bouwkundig teken & adviesbureau