Nieuw herinneringsmonument op
Begraafpark Zuylen

Weet je het nog? Vroeger stond er een prachtige kapel op ons begraafpark. Vanuit de ingang aan de Haagweg keek je er recht op, kijk maar eens naar deze foto. Helaas was de kapel in 1971 in een dusdanig bouwvallige toestand dat deze in dat jaar is gesloopt. Bijzonder spijtig dat zo’n fraai en beeldbepalend gebouw is verdwenen. Op deze plek staan nu grote struiken.

Een gezamenlijk herinneringsmonument

Vaak krijgen wij de vraag van bezoekers om een gezamenlijk herinneringsmonument te realiseren. Een plek waar mensen een kaarsje op kunnen steken en in stilte kunnen herdenken. Nu hadden wij al een grote kandelaar, met zeven kaarsenhouders. Deze stond vroeger in het uitvaartcentrum (nu Aula Brabant). Deze grote kandelaar hebben wij laten bewerken zodat deze nu buiten kan staan. De locatie waar eerst de kapel stond, lijkt ons de meest geschikte plek voor de kandelaar. Vroeger werden er in de kapel immers diensten gehouden en kaarsjes voor de overledenen opgestoken. Wij kiezen ook voor deze plek omdat wij de hoop hebben dat wij er ooit iets kunnen maken dat verwijst naar de vroegere kapel.

Hoe gaat het eruitzien?

De struiken die er nu staan, worden verwijderd. Dat zal een vreemde open ruimte geven. Waar nodig zullen wij de aanliggende gedeeltes met groen afschermen. Aan de achterzijde en zijkanten, zullen ‘groene muren’ worden geplaatst voor een gevoel van geborgenheid/omarming. De kandelaar komt in het midden op oude stenen te staan. Rondom de kandelaar worden enkele banken geplaatst.

Wij wensen je daar straks een goede plek toe, voor herinnering, voor rust en voor een gevoel van gezamenlijkheid.