Zuylen steunt de bij


Het Bredaas Bijencollectief (BBC) zet zich in voor betere leefomstandigheden voor bijen. Deze bestuivende insecten zijn van essentieel belang voor de instandhouding en het bevorderen van onze biodiversiteit. Educatie en bewustwording van de bewoners van Breda en omstreken op het gebied van bijen en hun leefwereld, is daarom een belangrijke doelstelling. Toen de gemeente Breda in 2018 besloot om het educatieve centrum op landgoed Wolfslaar aan te pakken, stelde het BBC voor om de bijen ook een representatief onderkomen te geven. Doordat de financiële middelen ontoereikend waren, ging het BBC op zoek naar sponsoren en kwam zo ook bij Zuylen terecht.

Bijen van dichtbij

Op het terrein van boerderij Wolfslaar aan de Wolfslaardreef staat inmiddels een schitterend educatief ‘BIJ-gebouw’. Het uit hout opgetrokken gebouw bestaat uit een gesloten lokaal van 5 x 5 meter en een bijenstal van 5 x 10 meter en is voorzien van een sedumdak. Het wordt onder andere gebruikt voor het geven van imkercursussen door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, maar ook voor het ontvangen van (school)groepen. Achter een glazen wand aan de buitenkant van het gebouw kun je zelfs de bijen zien vliegen! Kortom: een mooi project waar Begraafpark Zuylen graag een steentje aan bijdraagt. Ga zeker eens een kijkje nemen tijdens een mooie wandeling over het prachtige landgoed Wolfslaar.

GreenLeave

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke thema’s bij Zuylen. Daarom zijn we ook mede-oprichter van de landelijke stichting GreenLeave, een samenwerkingsverband van uitvaartondernemers die streven naar 100% duurzame uitvaarten in Nederland.