Vaarwel Thijs van der Molen

Door Ellen Oostdam | 10 oktober, 2019,

Als uitvaartverzorger krijg je regelmatig bijzondere verzoeken. Zo een als op dinsdag 1 oktober. Vanuit Marbella werd ik gebeld door Tjaard Gimbrère: “Ellen, het kan toch niet gebeuren dat een markante Bredanaar als Thijs van der Molen een anoniem graf gaat krijgen!” Dit telefoongesprek was de start van een prachtige actie, die helemaal past bij Breda.

Binnen no-time startte de crowdfunding door mensen en bedrijven. Gimbrère Advocaten, Boerke Verschuren, CM, NAC, Draagkracht en Zuylen steunden dit initiatief met ziel en zaligheid. Al gauw werd duidelijk dat een waardig afscheid mogelijk was. Wat een prachtige energie die los kwam via (social) media en onderlinge telefoontjes, hartverwarmend!

En wat een mooie dag werd het. In een stoet begon Thijs zijn laatste afscheid onder begeleiding van vier dragers vanaf het ‘varkentje Marieke’ op de Ginnekenweg richting Boerke Verschuren. Wat mij enorm trof was de grote belangstelling. Niet alleen in de stoet, maar ook langs de kant van de weg. Ter hoogte van d’Obelix volgde een groot applaus. De aankomst bij Boerke Verschuren bezorgde mij kippenvel. Daar stond Thijs zijn fiets, met sjaaltjes en zijn jas nonchalant over de kist. Door de geluidsboxen hard: ‘Het leven is goed in mijn Brabantse land’. Hét lied, zíjn Lied!

Er volgden mooie anekdotes met natuurlijk ook de kanttekening van zijn financiële misstappen. Wat een prachtig afscheid, een ‘afscheid met een ziel’ zoals we dit bij Zuylen Uitvaartverzorging noemen. Vaarwel Thijs van der Molen, levensgenieter, bourgondiër en Bredanaar in hart en nieren. Jouw afscheid zal voor mij, en vele Bredanaars, een blijvende herinnering zijn.

Ellen Oostdam
Uitvaartverzorger
Lisianne Fennema - medewerker nazorg Zuylen Uitvaartverzorging