Wat is een hologram uitvaart?

Door Zuylen | 22 maart, 2023,

Een hologram uitvaart is een relatief nieuwe manier om een uitvaartceremonie te organiseren. Hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van holografische technologie om de overledene te laten verschijnen als een 3D-beeld, dat lijkt te zweven in de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden op een podium of in een speciale ruimte waar genodigden samenkomen.

Hoe werkt een hologram uitvaart?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe een hologram uitvaart precies werkt. Een uitvaart als deze klinkt namelijk vrij futuristisch, maar wordt naar verwachting snel toegankelijker voor steeds meer mensen. Daarom leggen we je kort uit hoe het organiseren van een hologram uitvaart in zijn werking gaat en wat je hier uiteindelijk van kunt verwachten.

Opnamen maken

Wanneer je kiest voor een hologram uitvaart, zullen er opnames beschikbaar moeten zijn van de overledene. Deze kunnen bijvoorbeeld vastgelegd zijn met behulp van 3D-camera’s die vanuit verschillende hoeken beelden hebben vastgelegd. Op basis van deze opnames wordt later de hologram gemaakt. 

In sommige gevallen kiezen mensen er al vroeg voor om opnames te maken voor een hologram. Zo kunnen zij verschillende fasen in hun leven vastleggen om later een extra bijzonder hologram te realiseren. 

Inmiddels is de technologie zo ver ontwikkeld dat het niet eens meer nodig is om speciale hologram opnames te maken. Wanneer er geen opnames zoals deze gemaakt zijn, maar je wel graag een hologram uitvaart wilt realiseren is het zelfs mogelijk om een nabestaande compleet na te laten bootsen in een hologram.

Hologram uitvaart

Projectie van het hologram

Wanneer de beelden van de overledenen omgezet zijn in een hologram, kan het geprojecteerd worden. Dit gebeurt vaak met behulp van een speciale projector die het hologram als een lichtbeeld projecteert.

De uitvaart

Op de dag van de uitvaartceremonie wordt het hologram geprojecteerd voor de aanwezigen. Hierbij is het zelfs mogelijk om het hologram interactief te maken, zodat je als aanwezig op de uitvaart in gesprek kunt gaan met het hologram. 

Een uitvaart als deze is nog erg nieuw en kan door de realistische weergave van een naaste heftig zijn. Daarom kunnen we ons voorstellen dat een hologram uitvaart niet bij iedereen past. Het is dan ook belangrijk om tijdens het organiseren van de uitvaart goed na te denken over zowel de wensen van een dierbare overledene als over de wensen en behoeften van de nabestaanden.

Een bijzondere uitvaart

Of je nu kiest voor een hologram uitvaart of een ander soort uitvaart: bij Zuylen luisteren we graag naar alle wensen. Daarnaast bieden we de nodige ondersteuning en inspiratie om een mooi afscheid te organiseren. Wij nemen alle tijd voor jouw verhaal en zorgen samen met jou voor een bijzondere uitvaart. 

Kunnen wij je helpen met het organiseren van een uitvaart of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Onze uitvaartverzorgers helpen je graag verder.