Circle Stone

Circle Stone: een duurzame steen

Bij een begrafenis kiezen de meeste mensen voor een natuurstenen grafmonument. Dit bestaat in de meeste gevallen uit graniet, dat uit Azië gewonnen wordt.
Deze monumenten hebben een indrukwekkend lange geschiedenis. Honderden miljoenen jaren geleden zijn zij door de natuur gevormd. Maar wist je dat deze stenen na verwijdering van het graf worden vernietigd tot puin? En dat, terwijl deze stenen keer op keer een nieuw leven zouden kunnen krijgen en zo nog vele jaren mee zouden kunnen gaan.

Circle Stone: een steen die een nieuw leven krijgt

Wil je een duurzame natuursteen, dan kun je kiezen voor een Circle Stone: een steen die een nieuw leven krijgt. De steenhouwer kan granieten grafstenen weer schoonmaken en prachtig polijsten, zodat deze er uit zien als nieuw. Op die manier kunnen we voorkomen dat de stenen worden vergruisd en bijvoorbeeld onder het wegdek verdwijnen. Ze blijven zo hun hoogwaardige functie behouden. Er hoeft bovendien geen nieuwe natuursteen in Azië gewonnen en getransporteerd te worden. Je draagt dus een flink steentje bij aan het milieu, en krijgt zo een prachtige steen met geschiedenis. Kijk op www.circlestone.nl voor meer informatie, en voor een deelnemende steenhouwer bij jou in de buurt.

Maak kennis met de

begraafplaatsen in en om Breda

Zuylen beheert 11 begraafplaatsen in en om Breda. Elke begraafplaats heeft een eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden tot begraven.

Ontdek de 11 begraafplaatsen die Zuylen beheert. Elk met een eigen geschiedenis, natuur en cultuurhistorie.