Bekijk en beleef

de sfeer van Zuylen

Elke gewenste sfeer voor een afscheidsdienst en condoleance is mogelijk. Kies je voor intiem, hou je van modern, of wil je juist een persoonlijke twist geven aan een afscheid?

Ik zoek

Antwoord op vragen
over asbestemming

asbestemming uitkiezen

De leegte na een overlijden is niet op te vullen. Wat er overblijft is een herinnering aan hoe de overledene in het leven stond. De behoefte aan gedenken is groot en omdat er zoveel mogelijkheden zijn om je dierbare te herinneren, willen wij je met deze brochure op weg helpen om een juiste keuze voor de asbestemming te maken.
Kies je voor een langdurige herinnering op een begraaf­plaats, een mooi sieraad wat je bij je draagt of denk je aan een verstrooiing? Omdat je maar één keer definitief afscheid neemt, helpen we graag met het maken van de juiste keuze.

Voor vragen of persoonlijk advies, neem gerust contact met ons op. Bel: 076 – 52 194 53 of stuur een mail naar info@zuylen.nl. Een afspraak maken om al onze urnen en sieraden te bekijken kan ook altijd.

Na de crematie

De duur van een crematie is ongeveer twee uur. Na de crematie zijn wij wettelijk verplicht om de as minimaal een maand te bewaren. Dit geeft nabestaanden de gelegenheid om na te denken over de bestemming van de as. We bewaren de as in een speciale ruimte in ons crematorium.

De as bieden wij standaard aan in een biologisch afbreekbare urn. Tegen meerprijs kun je ook voor een metalen asbus kiezen. Kies je voor een as verstrooiing op een andere plek dan Zuylen? Dan kun je de as in een strooikoker laten doen.

asbestemming voor een naaste

Dicht bij de afscheidsplaats zijn twee schommelbanken geplaatst. Je kunt hier zachtjes deinen en stilletjes wegmijmeren.

Biologisch afbreekbare urn

asbestemming in de natuur

Vormen van asbestemming

Na de crematie zijn er drie mogelijkheden om de as te bestemmen:

  • Je kunt de urn een mooie plek geven op een begraafplaats. Hiervoor zijn mooie ondergrondse en bovengrondse mogelijkheden.
  • Kiezen voor een bijzondere urn of een mooi sieraad waarin we een gedeelte van de as verwerken, is een andere optie.
  • Verstrooiing van de as op het strooiveld van Zuylen of een andere mooie plek.

Zuylen beheert 9 begraafplaatsen in de regio.
Op Begraafpark Zuylen voel je een diepe rust. Als je door de poort wandelt, besef je meteen wat de groene gedenkplaats betekent. Je vindt er traditionele oude en nieuwe graven, maar ook steeds meer plekken waar de as van een dierbare een mooie bestemming heeft gekregen.

Hieronder lees je over onze verschillende mogelijkheden die Begraafpark Zuylen biedt.

Van Gogh-tuin
In juli 2021 is de Van Gogh­-tuin officieel geopend. Omdat het een van de zonnigste plekken op het begraafpark is, ontstond al snel het idee van een zuidelijke, kleurrijke tuin. In deze regio denk je dan al snel aan Vincent van Gogh. Met prachtige muurschilderingen is het een plek geworden waar de zon altijd schijnt, zelfs als het regent. In de tuin staan zonnebloemen waarin je de as van je dierbare kunt plaatsen.

Columbarium
Het columbarium, ook wel urnenmuur genoemd, bevindt zich in onze prachtige nieuwe Van Gogh-­tuin op het begraafpark, naast het crematorium. De minimale huurtermijn van een plaats in het columbarium of in de tuin is vijf jaar. Deze periode kan steeds verlengd worden.

asbestemming kleurrijk
asbestemming kunst

Bovengronds begraven
Begraafpark Zuylen beschikt ook over de mogelijkheid om urnen bovengronds te begraven. In een afgesloten ruimte worden ze geplaatst in een aarden wal. Tijdens de aanleg hebben we gekozen voor een organische vorm: een met groen begroeide grafheuvel. Esthetiek vinden wij belangrijk. En het moet prettig voelen om hier rond te wandelen. De minimale huurtermijn is tien jaar en steeds te verlengen.

Urnamenten
Wanneer je op het begraafpark in de buurt van onze strooivelden wandelt, trekken de urnamenten meteen je aandacht. Deze prachtige kunstwerken geven met hun speciale vorm een heel eigen gezicht aan de omgeving. Ze vormen samen een indrukwekkend bloemenveld. De bloemen zijn geplaatst op zuilen van keramiek. In deze zuilen van verschillende afmetingen is plaats voor twee of drie asbussen. Bijzettingen kunnen spoedig plaats­ vinden en we voorzien de bloem van een naamplaatje. De minimale huurtermijn is vijf jaar en steeds te verlengen.

Herdenkingsboom
Op Begraafpark Zuylen zie je als je geluk hebt roodborst­jes kwetteren, eekhoorntjes rondrennen en hoor je zelfs de roep van een specht. Je kunt samen met onze beheer­der een mooie plek uitzoeken om een boom te planten ter herinnering aan je dierbare. Het verstrooien van de as tijdens het planten van de boom bestaat ook tot de moge­ lijkheden. De boom blijft voor altijd op ons begraafpark staan en wij zorgen voor het onderhoud. Je huurt het stuk­je grond waar de boom wordt geplaatst voor minimaal tien jaar en is hierna te verlengen. Hier kun je een bescheiden persoonlijk gedenkteken plaatsen in overleg met onze beheerder. Maatvoering: 50 cm bij 50 cm bij 50 cm.

NAC-veld
Op ons begraafpark hebben we in 2020 een mooie herkenbare plek gecreëerd waar trouwe supporters van NAC weer kunnen samenkomen. Op dit speciale stuk begraafplaats is plaats voor zo’n zestig trouwe fans. Je kunt er niet alleen worden begraven, maar het is ook mogelijk om je as in een speciaal kunstwerk, natuurlijk in de vorm van een bal, te bestemmen.

asbestemming buitenlucht

Een sieraad of
sierurn voor thuis

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de as van je dierbare thuis te bewaren. Standaard bieden wij de as aan in een biologisch afbreekbare urn. Je kunt ook kiezen voor een sierurn. Hieronder vind je diverse soorten. Daarnaast hebben we een grote collectie sieraden waarin we een kleine hoeveelheid as kunnen doen. Hiermee draag je je liefdevolle herinnering altijd dicht bij je.

Wil je een urn of sieraad in het echt zien? Bel of mail gerust voor een afspraak om onze collectie te bekijken.

Sieraden

Asbestemming hartje

Medaillon (eventueel met collier)
In deze medaillon zit een discrete opening met een schroefje als sluiting, waarin een kleine hoeveelheid as van de overledene kan worden bewaard. De medaillons dienen gesoldeerd te worden en zijn verkrijgbaar in 14 karaat goud en in zilver. Zo draag je de herinnering aan je dierbare op een discrete manier dicht bij je.

Bedel asbestemming

Asbedel
In de bedel, die losgedraaid kan worden, is een kleine ruimte voor as. Wij adviseren om de asbedel te laten solderen door een juwelier. De bedel kun je gemakkelijk aan een eigen collier of armband dragen.

Ring
Ook in een ring kan een kleine hoeveelheid as worden verwerkt. Bij sommige modellen gaat er een kleine hoeveelheid as aan de binnenkant van de ring waarna er een klein laagje zilver of goud overheen gaat. Er zijn ook ringen waar de as onder het steentje of in een holle ruimte in de ring wordt verwerkt. Een vingerafdruk op een ring is bij bepaalde modellen ook mogelijk.

Armband
Deze armband is gemaakt van echt leder en voorzien van een zilversluiting. Hierin kunnen we een beetje as verwerken. De armbanden zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten. We helpen je graag met de juiste maat.

Asdoosjes

Inspiratie voor asbestemmingen

Asdoosjes
Deze kleine tinnen doosjes zijn geschikt om een kleine hoeveelheid as in te bewaren. Hiermee kun je aan meerdere dierbaren van de overledene een aandenken geven. De doosjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en motieven.

mooie asbestemmingen
Asbestemmingen nabestaanden

Urnen

biologisch-afbreekbare-urn

Biologische urn
Wij overhandigen de as van de overledene in een biologisch afbreekbare urn. Mocht je die in de grond willen plaatsen, dan geef je de urn als het ware terug aan de natuur.

Asbestemming nabestaanden

Metalen urn
Voor een meerprijs kun je de as ook in een metalen asbus laten doen. Je kunt kiezen voor een blauwe of rode variant.

waardige asbestemmingen

Keramieken urn
Keramiek is een veelgebruikte materiaalsoort om urnen mee te vervaardigen. De urnen worden bedekt met verschillende kleuren emaille. Dit resulteert in een prachtige, kleurrijke urnenlijn.

asbestemming urn

Messing urnen
Messing urnen zijn er in verschillende kleuren en mooie decoraties. Deze sierurnen worden vaak gekozen om de as te bewaren op een gedenkplek thuis. Verschillende modellen zijn ook te verkrijgen in een mini variant. Dit om de as mogelijk te verdelen.

waardige asbestemming

Marmeren urn
Geen enkele urn is hetzelfde als je voor een marmeren urn kiest. Er zijn verschillen in kleurschakeringen. Ook de kristalstructuur en de aders, die zo typisch zijn voor marmer, verschillen per product. We hebben een donkere en lichte variant in twee verschillende formaten.

inspiratie asbestemming

Urn van kunstenaar Geert Kunen
Keramist Geert Kunen maakt elke urn met de hand. Door de unieke details en doordachte symboliek worden zijn creaties niet direct herkend als urn, maar als kunst- object.

een mooie asbestemming

Glazen urn
As kun je op een prachtige manier versmelten in een reliek van massief glas. De asresten zijn zichtbaar als bruisende lichtpunten. Het hele proces bij glaskunst is ambachtelijk handwerk. Daarom verschillen de objecten onderling van kleur en grootte.

Verstrooien

Verstrooien van de as is een definitieve keuze. Er blijft hierna niets tastbaars over. Kies je er bewust voor om as te verstrooien, dan kan dat op verschillende manieren en op diverse locaties. Zuylen heeft speciale strooivelden waarop dit kan. Er is ook de mogelijkheid om de as te verstrooien in een bestaand graf, de Chaamse bossen, in zee of te verstrooien vanuit een vliegtuig.

voorbeeld strooikoker