Asbestemming

Kies je voor een langdurige herinnering in een urnenmuur, een mooi sieraad of denk je aan verstrooiing? Asbestemming is de verzamelnaam voor alle keuzes die er zijn om as een plek te geven. Omdat je maar één keer definitief afscheid neemt, helpt Zuylen graag met het maken van de juiste keuze.

Mogelijkheden asbestemming

Na de crematie zijn er drie mogelijkheden voor asbestemming:

  • begraven of plaatsen van de urn in een graf, urnament, urnengraf of urnenmuur (columbarium)
  • de urn mee naar huis nemen een eventueel een gedeelte van de as in een sieraad
  • verstrooien van de as

Bijzetten of begraven van de urn

Begraafpark Zuylen biedt mooie plekken om de as bij te zetten of (bovengronds) te begraven. Op deze manier heb je altijd een mooie plek om jouw dierbare te gedenken. Hieronder geven we je een idee van de mogelijkheden. Onze medewerkers geven graag uitleg over het bijzetten of begraven van de urn.

De urnenloofgang

Urnamenten: keramieken kunstwerken met plaats voor twee of drie asbussen

Bovengronds begraven van de urn

Capella: een bovengronds grafmonument

Het columbarium

Een sieraad of een sierurn voor thuis

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de as thuis te bewaren. Naast prachtige sierurnen hebben we ook een grote collectie sieraden waarin we een kleine hoeveelheid as kunnen doen. In de Brochure Antwoord op vragen over Asbestemming vind je heel veel voorbeelden. Ook kun je bellen voor een afspraak om onze volledige collectie in het echt te bekijken: 076-521 9453

Voorbeeld van een sierurn

Voorbeeld van een sieraad

De as verstrooien

Verstrooien van de as is een definitieve keuze. Er blijft hierna niets tastbaars over. Kies je er bewust voor om as te verstrooien, dan kan dat op verschillende manieren en op diverse locaties. Zuylen heeft speciale strooivelden waarop dit kan. Ook is het mogelijk om as in een bestaand graf te verstrooien. Buiten Zuylen om, is het ook mogelijk om as in een openbare ruimte of op zee te laten verstrooien. Wel gelden hier per gemeente verschillende regels voor. Mogelijkheden en informatie over het verstrooien van as is bij de medewerkers van ons crematorium verkrijgbaar.

Verstrooiing op het strooiveld

Persoonlijk advies bij asbestemming

Na een crematie breekt een moeilijke tijd aan. Hoe moeilijk het ook is, je moet verder. Daarom vinden wij het belangrijk om persoonlijk te adviseren over de juiste bestemming voor de as. Er zijn veel mogelijkheden, misschien zelfs wel teveel om een weloverwogen keuze te maken. Dat snappen wij. Neem daarom gerust contact op als je vragen hebt of voor of het maken van een afspraak om de volledige collectie sieraden en urnen te bekijken.

Bel 076-521 9453 of stuur een mail naar info@zuylen.nl. De openingstijden van ons informatiecentrum zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur, op vrijdag tot 16.00 uur.