Wat te doen na overlijden?

Wanneer iemand net is overleden, mag je eerst de tijd nemen om mensen, die voor jou belangrijk zijn, te informeren. Neem ook de tijd om eventueel bij de overledene te zijn, dit kan troostend werken. Als je zover bent kun je je huisarts inschakelen. De huisarts zal de benodigde formaliteiten vervullen. Na een overlijden kun je ook meteen naar Zuylen Uitvaartverzorging bellen. Onze uitvaartverzorgers zijn 24 uur per dag bereikbaar en helpen je met alle praktische zaken die bij een overlijden komen kijken.  Zij staan voor je klaar en helpen je in deze emotionele tijd bij het regelen van de uitvaart.

Melden van overlijden

Het melden van een overlijden kan 24 uur per dag via telefoonnummer 076-521 68 77. Zuylen Uitvaartverzorging verzorgt uitvaarten voor iedereen, ongeacht de afkomst of geloofsovertuiging van de overledene. Ook maakt het niet uit of je een verzekering hebt. 

Checklist na overlijden

Natuurlijk staan onze uitvaartverzorgers klaar voor al je vragen. Toch is het misschien fijn om een houvast te hebben in de vorm van een checklist. Deze lijst hebben we voor je samengesteld en bevat alle zaken waar je aan moet denken na een overlijden. Bekijk hier de checklist na overlijden.

De uitvaartverzorgers van Zuylen Uitvaartverzorging

Bij Zuylen Uitvaartverzorging werken zes uitvaartverzorgers die alles op alles zetten om een afscheid vorm te geven dat recht doet aan het leven van de overledene. We noemen dat een afscheid met een Ziel’. Als een dierbaar iemand overlijdt, komt er veel op je af. De vele emoties kunnen verwarrend zijn en het regelen van een uitvaart lijkt een onoverkomelijke opgave. Het is fijn als je dan kunt terugvallen op een uitvaartverzorger die je zorgen uit handen neemt. Zij begrijpen dat gevoel als geen ander en nemen ruim de tijd om samen met jou alle wensen op een rijtje te zetten. 

Wat doet een uitvaartverzorger?

Een goede uitvaartverzorger luistert goed naar jouw wensen en bespreekt ook de eventuele wensen die de overledene had. Deze wensen goed vertalen naar adequate acties, dáár draait het om. Lees meer over onze uitvaartverzorgers en de taken die zij hebben.