Een begrafenis bij Zuylen

Een verstilde omgeving. Je voelt rust, ruimte en ervaart de natuur. Een begraafplaats is een omgeving die uitnodigt om stil te staan, om terug te kijken, om naar jezelf te gaan en naar je relaties met anderen. Naar die ander die hier begraven ligt. Op een aparte plek die er voor jou is en die je je eigen kunt maken. Waar je met hoofd, hart en handen dicht bij die ander kunt zijn.

Een belangrijk en mooi ritueel

Om je heen doet de rustgevende natuur zijn werk, ver weg van de hectiek van het leven. Een plek waar je altijd naar toe kunt gaan en ook een plek die je steeds weer los kunt laten. Daarom is een begraafplaats zo speciaal. Een begrafenis bij Zuylen zien we als een belangrijk en mooi ritueel.

Begrafenis bij Zuylen

Hoe een begrafenis eruit ziet, bepaal je helemaal zelf. Wil je voorafgaand een kerkdienst of een dienst in een van onze aula's? Zowel voor kleine als grote diensten hebben we verschillende aula's, elk met hun eigen sfeer. Een dienst bij het graf met toespraken, muziek en rituelen vanuit een geloofsovertuiging behoren ook tot de mogelijkheden. Samen met je uitvaartverzorger bereid je de plechtigheid voor. Ook helpt hij of zij met het uitzoeken van het graf. In samenwerking met de medewerkers van Begraafpark Zuylen kan je er op rekenen dat jouw uitvaartverzorger alles heeft geregeld om de overledene op respectvolle wijze te ontvangen en te begeleiden naar het graf.

Begrafenisrituelen

Begraafpark & gedenkplaats Zuylen geeft nabestaanden een plek om te gedenken. Om naartoe te komen, om je te bezinnen. Dat is het ritueel en de betekenis van begraven. Zo’n eigen plek in het park is een rustpunt. Er is letterlijk ruimte voor emotie. Ook het begraven is een fraai ritueel, dat we op verschillende manieren kunnen ondersteunen. Zo beschikken we over een loopkoets om de overledene naar diens rustplaats te brengen. Familie kan de koets voorttrekken, met daarachter een rouwstoet. Als de aanwezigen een voor een langs het graf lopen, even stilhouden en misschien een handje zand in het graf werpen, voelt dat als een voltooiing van de uitvaart.

Locaties voor een begrafenis

In toenemende mate worden begraafplaatsen groene oases in de verstedelijkende omgeving. Het groene karakter geeft extra rust, weerspiegelt de seizoenen en heeft ook een zekere tijdloosheid. Daarnaast levert het groen een belangrijke bijdrage aan de natuur in de omgeving. Daarom noemen we de begraafplaats van Zuylen ‘Begraafpark Zuylen’. De laatste jaren zijn natuurbegraafplaatsen in opkomst. In bestaande of nieuw te vormen natuurgebieden wordt de mogelijkheid tot begraven geboden. Bij onze begraafplaatsen werkt het andersom, zij worden door een steeds duurzamer beheer, steeds natuurlijker. Daarnaast geeft een begraafplaats inzicht in de geschiedenis van de gemeente en de regio. Het gaat daarbij over families en ook over architectuur en cultuurhistorie. Zuylen beheert 11 begraafplaatsen in en om Breda.

Maak kennis met de

begraafplaatsen in en om Breda

Zuylen beheert 11 begraafplaatsen in en om Breda. Elke begraafplaats heeft een eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden tot begraven.

Ontdek de 11 begraafplaatsen die Zuylen beheert. Elk met een eigen geschiedenis, natuur en cultuurhistorie.

Vragen over het graf

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de grafrechten, het uitzoeken van een graflocatie, een grafmonument of het onderhoud van het graf. Onze medewerkers helpen je verder en vertellen je graag meer over de 11 begraafplaatsen die wij beheren. Je kunt hiervoor gebruik maken van onderstaand contactformulier of door te bellen naar 076-521 94 53.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Bericht*

  Maak kennis met de

  begraafplaatsen in en om Breda

  Zuylen beheert 11 begraafplaatsen in en om Breda. Elke begraafplaats heeft een eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden tot begraven.

  Ontdek de 11 begraafplaatsen die Zuylen beheert. Elk met een eigen geschiedenis, natuur en cultuurhistorie.