Wat kost een begrafenis?

Verschillende keuzes bepalen de begrafeniskosten. Allereerst is er de keuze voor een begraafplaats. Kies je voor een zand- of keldergraf? De tarieven kunnen namelijk per begraafplaats verschillen. Bij de meeste begraafplaatsen die wij beheren, gelden dezelfde tarieven maar enkele besturen hebben besloten om hogere tarieven te hanteren. 

Kosten begraafplaats

Ook is de keuze voor een algemeen graf of een particulier graf van belang. Een algemeen graf is goedkoper, maar heeft wel als gevolg dat de huurperiode maximaal tien jaar is en niet kan worden verlengd. Ook beslis je niet zelf wie er nog in dit graf wordt bij begraven. Dat bepaalt de begraafplaats. Kies je voor een particulier graf, dan is vooral de lengte van de huurperiode van invloed op de kosten. Naarmate de huurperiode langer is, worden de kosten relatief lager. Een graf huren voor twintig jaar is goedkoper dan voor twee maal tien jaar. Daarnaast zijn er kosten voor het openen en sluiten van het graf en betaalt u plaatsingsrecht voor een grafmonument. Hieronder tref je onze belangrijkste tarieven aan.

Tarieven begraven
Particulier graf (rechten) voor tien jaar, vanaf €   817,50
Particulier graf (rechten) voor twintig jaar, vanaf €1.512,00
Kosten van de begraving (voorbereiding, openen en sluiten van het graf) €   658,50
Kosten van de begraving in een graf voor twee personen boven elkaar €   699,50
Plaatsingsrecht grafteken €   211,50
De kosten van het begraven van een kindje tot en met 6 jaar zijn lager
Gebruik van een van de aula’s op begraafpark Zuylen, inclusief condoleanceruimte €   435,00
Voor het gebruik van grafkelders gelden andere tarieven en termijnen

Kosten grafmonument

Je bent niet verplicht om een grafmonument te plaatsen. Je kunt ook bijvoorbeeld een bloembed maken of een struik planten. Natuurstenen grafmonumenten zijn het meest gebruikelijk maar er is veel meer mogelijk. Kijk maar eens rond op begraafpark Zuylen. De keuze voor een grafmonument is aan jou, wel dien je van tevoren toestemming tot plaatsing aan ons te vragen. Hiermee bewaken wij dat de grafmonumenten binnen de kaders van het begraafplaatsreglement blijven vallen.

Cremeren goedkoper?

Er wordt weleens gezegd dat cremeren goedkoper is dan begraven. Dat is een vreemde vergelijking. Er zullen weinig mensen zijn die op grond van de kosten hun keuze laten bepalen om gecremeerd dan wel begraven te worden. Maar los daarvan, als je kiest voor een begrafenis heb je voor minstens 10 jaar (of langer als u wilt) een eigen plek op een begraafplaats. Een plaats waar je naartoe kunt gaan om te gedenken, om er aandacht aan te schenken maar ook om er weg te gaan en het verleden daarmee een beetje achter je te laten.