Uitvaartstijlen

Elke uitvaart is maatwerk. Zowel qua budget als qua wensen van de overledene én de familie. Als de overledene bij leven de wensen al op papier heeft gezet dan heb je een leidraad om samen met ons het afscheid vorm te geven. Wij merken in de praktijk dat dit rust geeft bij de nabestaanden. Het is mogelijk om, tijdens een vrijblijvend gesprek, deze wensen samen met onze uitvaartverzorgers al bij leven op papier te zetten. Zo kunnen de nabestaanden zich na het overlijden richten op het afscheid nemen en niet alleen op praktische zaken.

Wanneer deze wensen nog niet bekend zijn, kunnen onze uitvaartverzorgers samen met jou een passend afscheid verzorgen dat recht doet aan wie de overledene was.

Was de overledene een autoliefhebber? Dan gaan wij op zoek naar het merk en type rouwauto dat het meest past in de stijl van de overledene. Ging de overledene iedere week een Bossche bol halen? Dan zorgen wij voor Bossche bollen op de koffietafel. Was het de wens van de overledene om een ‘feestje’ te maken van zijn of haar afscheid? Zelfs een dj en champagne in de aula is voor ons geen bezwaar. Zolang het maar bij jouw wensen past en de herinnering aan de overledene versterkt.

Basisuitvaart

Wanneer je te maken hebt met een beperkt budget of de wens hebt voor een eenvoudige uitvaart, dan biedt Zuylen Uitvaartverzorging de mogelijkheid voor de basisuitvaart. Wil je weten waar een basisuitvaart aan voldoet en wat deze kost? Dit staat beschreven op de pagina ‘Wat kost een uitvaart?

Duurzame uitvaart

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. In het geval van een uitvaart, staan we daar niet gemakkelijk bij stil. Er zijn immers belangrijkere emotionele dingen te regelen. Maar misschien wil je hier toch meer over weten omdat duurzaamheid jou aanspreekt. Dat kan leiden tot een compleet duurzame of groene uitvaart of tot het kiezen van één of meer onderdelen van de uitvaart die wij op duurzame wijze verzorgen. Denk hierbij aan een uitvaartkist van Nederlands hout, het gebruiken van bloemen uit eigen tuin en vooral aan vervoer. Door de uitvaart zo veel mogelijk op één plaats te houden, verminder je in belangrijke mate het aantal verkeersbewegingen van de gasten. Ter inspiratie bieden wij je in dit overzicht concrete mogelijkheden aan om een uitvaart verduurzamen.   

Zuylen beschikt over drie aula’s waar afscheidsbijeenkomsten kunnen worden gehouden. Na de bijeenkomst kun je te voet naar het graf gaan voor de begrafenis en na afloop terug naar een ontmoetingsruimte voor het samenzijn met de gasten. Op onze begraafplaatsen leveren wij een bijdrage aan duurzaamheid op verschillende manieren. Zo hechten wij aan een duurzaam groenbeheer van onze begraafplaatsen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is sterk teruggedrongen. Wij planten groen aan dat hier van nature thuishoort en dat een bijdrage levert aan het in stand houden en versterken van de fauna. Zie hiervoor ook het kopje duurzaamheid onder ‘Na de begrafenis’.

Vragen en advies verdienen

persoonlijke aandacht

Een goede uitvaartverzorger luistert goed naar jouw wensen en bespreekt ook de eventuele wensen die de overledene had. Deze wensen goed vertalen naar adequate acties, dáár draait het om.

Vragen of advies nodig? Bel vrijblijvend naar