Wat voor uitvaart?

Elke uitvaart is maatwerk. Zowel qua budget als qua wensen van de overledene én de familie. Als de overledene bij leven de wensen al op papier heeft gezet dan heeft u een leidraad om samen met ons het afscheid vorm te geven. Wij merken in de praktijk dat dit rust geeft bij de nabestaanden. Het is mogelijk om, tijdens een vrijblijvend gesprek, deze wensen samen met onze uitvaartverzorgers al bij leven op papier te zetten. Zo kunnen de nabestaanden zich na het overlijden richten op het afscheid nemen en niet alleen op praktische zaken.

Wanneer deze wensen nog niet bekend zijn, kunnen onze uitvaartverzorgers samen met u een passend afscheid verzorgen dat recht doet aan wie de overledene was.

Was de overledene een autoliefhebber? Dan gaan wij op zoek naar het merk en type rouwauto dat het meest past in de stijl van de overledene. Ging de overledene iedere week een Bossche bol halen? Dan zorgen wij voor Bossche bollen op de koffietafel. Was het de wens van de overledene om een ‘feestje’ te maken van zijn of haar afscheid? Zelfs een dj en champagne in de aula is voor ons geen bezwaar. Zolang het maar bij uw wensen past en de herinnering aan de overledene versterkt.

Basisuitvaart

Wanneer u te maken heeft met een beperkt budget of de wens heeft voor een eenvoudige uitvaart, dan biedt Zuylen Uitvaartverzorging de mogelijkheid voor de basisuitvaart. Wilt u weten waar een basisuitvaart aan voldoet en wat deze kost? Dit staat beschreven op de pagina ‘Wat kost een uitvaart?

Duurzame uitvaart

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. In het geval van een uitvaart, staan we daar niet gemakkelijk bij stil. Er zijn immers belangrijkere emotionele dingen te regelen. Maar misschien wilt u hier toch meer over weten omdat duurzaamheid u aanspreekt. Dat kan leiden tot een compleet duurzame of groene uitvaart of tot het kiezen van een of meer onderdelen van de uitvaart die wij op duurzame wijze verzorgen. Denk hierbij aan een uitvaartkist van Nederlands hout, het gebruiken van bloemen uit eigen tuin en vooral aan vervoer. Door de uitvaart zo veel mogelijk op één plaats te houden, vermindert u in belangrijke mate het aantal verkeersbewegingen van uw gasten.

Zuylen beschikt over drie aula’s waar afscheidsbijeenkomsten kunnen worden gehouden. Na de bijeenkomst kunt u te voet naar het graf gaan voor de begrafenis en na afloop terug naar een ontmoetingsruimte voor het samenzijn met uw gasten. Op onze begraafplaatsen leveren wij een bijdrage aan duurzaamheid op verschillende manieren. Zo hechten wij aan een duurzaam groenbeheer van onze begraafplaatsen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is sterk teruggedrongen. Wij planten groen aan dat hier van nature thuishoort en dat een bijdrage levert aan het in stand houden en versterken van de fauna. Zie hiervoor ook het kopje duurzaamheid onder ‘Na de begrafenis’.