Een crematiedienst bij Zuylen

Crematorium Zuylen is gelegen aan de Tuinzigtlaan 11 in Breda. Midden tussen het prachtige groen van Begraafpark Zuylen omarmen onze gebouwen jou als gast op een rustige en warme manier. We doen er alles aan om jou op je gemak te laten voelen als je voor een crematiedienst in een van onze stijlvolle aula's of condoleanceruimtes moet zijn. Natuurlijk speelt de gastvrijheid van onze medewerkers de belangrijkste rol. Zuylen hanteert een hoge standaard, want alleen dan kun je op een passende wijze afscheid nemen.

Modern, intiem of persoonlijk?

Zuylen kan zowel kleine als grote gezelschappen (ruim 500) ontvangen voor een crematiedienst en/of condoleance. Een afscheidsdienst is mogelijk op elke dag van de week, zelfs op zondag. Meer gevoel bij een dienst in de avonduren? Ook dat kan. Onze ruimtes hebben elk een eigen sfeer. Zo hebben we moderne lichte aula's en condoleanceruimtes, maar ook intieme ruimtes voor een afscheidsdienst en zelfs een bruin café. Wil je een persoonlijke twist aan een ruimte geven? Ook die mogelijkheden zijn er. Hieronder zie je drie verschillende sferen. Misschien helpt je dit om te bepalen wat het beste voelt. De uitvaartverzorger kan jou hier ook mee helpen uiteraard.

Modern

Intiem

Persoonlijk

We regelen het samen

Bij het regelen van een crematie komt veel kijken. Het is een zware taak. Wat voor afscheidsdienst past bij de overledene en welke gasten zijn er welkom voor de dienst en tijdens de condoleance? En hoe verloopt het crematieproces nu eigenlijk, wat gebeurt er met de as daarna? Jouw uitvaartverzorger is er om deze en andere vragen te beantwoorden. Hij of zij helpt je met het maken van de juiste keuzes.

De crematiedienst bij Zuylen

Kies je voor een crematiedienst bij Zuylen, dan kun je dit heel uitgebreid organiseren, of juist klein en intiem. In de meeste gevallen kiezen mensen, voorafgaand aan het crematieproces, voor een afscheidsdienst in een passende aula met na afloop een condoleance in een van onze ruimtes. Gebruikelijk duurt een afscheidsdienst ongeveer een uur, maar als er meer of minder tijd nodig is, dan kan dat ook. Na afloop van de dienst kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om mee te gaan naar de crematieruimte. Zij zijn er dan bij als hun dierbare de crematieoven in gaat. Natuurlijk is dit ongewoon spannend. Wél blijkt het voor de meeste mensen positief bij te dragen aan het rouwproces. Natuurlijk staan de medewerkers van Zuylen en je uitvaartverzorger je bij tijdens dit moment. Je kunt er ook voor kiezen om het moment van afscheid nemen uit te stellen tot na de condoleance.

Muziek maakt het persoonlijk

Muziek is een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Muziek roept herinneringen op, verbindt en ontroert. Het kenmerkt een persoon en vervult daarom een belangrijke rol tijdens een uitvaartdienst. Tijdens de plechtigheid kan elk gewenst muziekstuk worden afgespeeld. Je kunt gebruik maken van de collectie van het crematorium of zelf muziek aanleveren. Ook live-muziek behoort tot de mogelijkheden. Op de pagina 'Muziekcollectie' kun je duizenden muzieknummers beluisteren.

Beeld en geluid als blijvende herinnering

Van herinneringen hoef je gelukkig nooit afscheid te nemen, die zijn blijvend. De uitvaartverzorger denkt met je mee over hoe jij deze herinneringen tastbaar kunt maken. Zo heb je in de aula’s van ons crematorium de mogelijkheid om de afscheidsdienst in beeld en geluid te laten opnemen. Onze aula’s beschikken over een zeer geavanceerd camerasysteem. En omdat elke uitvaartdienst uniek is, hebben onze medewerkers een gespecialiseerde opleiding gevolgd waardoor zij extra aandachtig in kunnen spelen op bijzondere momenten. De beeldopname kan na de uitvaartdienst via internet worden bekeken, maar ook op dvd of usb. Je kunt tot 30 dagen na de plechtigheid een dvd, Blu-ray of usb-stick bestellen. Je ontvangt hierover automatisch een e-mailbericht met uitleg. Belangrijk is dat je via dit bericht toestemming geeft tot registratie van de dienst.

Uitvaart live bijwonen via internet

Heb je genodigden die wel bij de dienst willen zijn, maar niet in de gelegenheid zijn om te komen? Via livestreaming kunnen zij de dienst toch volgen. In Aula Brabant en Aula De Baronie is het mogelijk om de afscheidsdienst live bij te wonen via internet. Zuylen verstrekt daarvoor een persoonlijke inlogcode. De opdrachtgever van de plechtigheid bepaalt zelf aan wie hij of zij de code verstrekt. Je kunt hierbij ook denken aan virtuele vrienden.

Uiteraard waarborgt Zuylen in alle gevallen jouw privacy zoals beschreven in de Wet bescherming persoonsgegevens.

Tastbare herinnering?

Wil je genodigden iets tastbaars meegeven? Wij kunnen voor jou de prentjes, foto’s of kaarten verzorgen. Ook duurzamere alternatieven, zoals bijvoorbeeld het planten van een boom in naam van de overledene, behoort tot de mogelijkheden.

Indien je vragen hebt, maar niet beschikt over een uitvaartverzorger, neem dan gerust contact op met een van onze behulpzame medewerkers van het informatiecentrum. Bel 076 -521 94 53 of stuur een mail naar info@zuylen.nl.

Bekijk en beleef

de sfeer van Zuylen

Elke gewenste sfeer voor een afscheidsdienst en condoleance is mogelijk. Kies je voor intiem, hou je van modern, of wil je juist een persoonlijke twist geven aan een afscheid?